RSS Feed

Havas a rendszert és Vajnát dicséri

mti - 2017. 08. 10. 17:48:17 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Havas a rendszert és Vajnát dicséri

Az átalakult filmtámogatási rendszernek is köszönhető, hogy idén mintegy 20 alkotásból választhatja ki az Oscar-nevezésről döntő szakmai bizottság a magyar jelöltet - mondta el Havas Ágnes, a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója az M1 aktuális csatornán kedden.

    Havas Ágnes kifejtette, hogy az átalakulás óta nagyobb hangsúlyt kap a forgatókönyv-fejlesztés, a forgalmazás támogatása és az egyes filmekhez kapcsolódó marketingtevékenység is. A Filmalapon belül létesült egy forgatókönyv-fejlesztési igazgatóság, ahol olyan szakemberek támogatják a támogatásra ítélt szövegkönyveket, akik maguk is jártasak a forgatókönyvírásban és vittek már sikerre filmeket. 
    Úgy vélte, hogy az átstrukturált támogatási rendszernek szerepe volt abban, hogy a Saul fia 2016-os sikere után idén a Mindenki című rövidfilm (képünkön) is elhozhatta a filmszakma legrangosabb elismerésének számító Oscar-díjat, és ehhez nagyban hozzájárult Andy Vajna kormánybiztos is, aki tapasztalataival, ötleteivel, stratégiájával megreformálta a magyar filmtámogatás rendszerét.
    A vezérigazgató kifejtette, hogy az idei Oscar-nevezésre esélyes 20 film között szerepel többek között Herendi Gábor Kincsem című kalandfilmje, Mundruczó Kornéltól a Jupiter holdja, Török Ferenc 1945 című drámája és Enyedi Ildikó Testről és lélekről című Arany Medve-díjas filmje is.
    Az amerikai filmakadémia szabályzata szerint az idegen nyelvű film kategóriában minden ország egy alkotást nevezhet a 2016. október 1. és 2017. szeptember 30. között hazai moziforgalmazásban bemutatott alkotások közül. A magyar Oscar-nevezésről döntő testületben a Filmalap Filmszakmai Döntőbizottságának tagjai, Havas Ágnes, Kálmán András forgalmazási szakember, Kovács András Bálint egyetemi oktató és Andy Vajna filmügyi kormánybiztos mellett idén Divinyi Réka forgatókönyvíró, Goda Krisztina rendező és Sándor Pál producer vesz részt.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ