RSS Feed

Fairplay – ősbemutató a Városmajorban

Miklós Melánia - 2017. 08. 08. 13:00:08 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Fairplay – ősbemutató a Városmajorban

A Coincidance Táncszínház új produkciója, a Fairplay – Sportóriások legendája című táncjáték ősbemutatója lesz augusztus 13-án a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Gyulai Júlia(képünkön) rendező-koreográfus alkotása a sportolók sikerei mögötti világba enged betekintést, egyben édesapjának, Gyulai Istvánnak, a népszerű sportriporternek állít emléket.

A Fairplay egy fiatal fiú álmain és küzdelmein keresztül mutatja meg, hogy mit jelent a semmiből indulni, kitartani, végül célba érni. Hogy mi az, amiért érdemes küzdeni, és mit ad, mire tanít, miben nevel, miben támogat a sport. 

Gyulai Júlia, rendező-koreográfus szerint más és más módon, de mindannyian vágyunk a katarzisra, az eufóriára. Ennek a mindent elsöprő élménynek a két legfőbb forrása a sport és a művészet, amely életünket többé, színesebbé teszi. E két forrást egyszerre jeleníti meg a Fairplay, amellyel egyúttal édesapja emléke, Gyulai István népszerű sportriporter és sportdiplomata, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség volt főtitkára előtt is tiszteleg.

https://www.youtube.com/watch?v=Cm8ucL3GAqI

Az ír sztepp Európa-bajnokait felvonultató, illetve kontinens-szerte elismert kortárs táncosokból álló, 2008-ban alakult Coincidance Táncszínház sajátos stílusa az ír sztepptánc és a kortárs tánc organikus ötvözésén alapszik. Az együttes elnevezése az angol „coincidence” szóból származik, amelynek jelentése „véletlen egybeesés”, utalásként a két táncművészeti műfaj harmóniájára. A mostani bemutatóban a társulat védjegyévé vált mozgásnyelvet látványos vetítés teszi teljessé: az előadás az interaktív felületeken vetített sportpillanatokkal, a vizuális bravúrokat megelevenítő sportlegendákkal színvonalas és szórakoztató kikapcsolódást ígér. 

A Fairplay ősbemutatója augusztus 13-án lesz a Városmajori Szabadtéri Színpadon, majd a következő évadban a MOM Kulturális Központ műsorán lesz látható. Előadják a Coincidance Táncszínház művészei, jelmeztervező Székács Zsófia, díszlettervező Potornai Norbert, rendező-koreográfus Gyulai Júlia.

Bővebb információ és online jegyvásárlás: http://szabadter.jegy.hu/program/coincidance-tancszinhaz-fairplay-sportoriasok-legendaja-79744/379277


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ