RSS Feed

Megint az FC Bayern a nyerő?

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2017. 08. 08. 12:10:19 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Megint az FC Bayern a nyerő?

Noha az elmúlt hetekben nem sziporkázott a müncheni klub, Bajorország határain kívül már sokan unják, hogy a másfél tucat német első osztályú labdarúgó csapatot tömörítő Bundesligában jobbára az FC Bayern a bajnok.

Az 55. szezon nyitánya  augusztus 18-án lesz az EU legnépesebb, sportos tagállamában. A milliomos vörös ördögök a nyáron sem lazsáltak – milliókat kerestek! A nemzetközi szinten sikeres férfi, s a picurkát gyengélkedő női német válogatott közelmúltbeli szereplése lassan feledésbe merül. Startol a jubileumi idény! 2017-ben az első osztályban szereplő labdazsonglőrök között számos honfitársunk is sikeres volt. Az 54. Bundesliga szezon májusban zárult. Folyt. köv. augusztus második felében. Amióta Szabics Imre 2003-ban felöltötte magára a VfB Stuttgart mezét, rengeteg nemzetközi rangadón jeleskedtek a német teamek. Míg Magyarországot nem kényeztetik a foci istenek (a tavalyi EB diadalokat leszámítva), addig idegenlégiósként jól megállják helyüket az EU legnépesebb, sportos tagállamában a magyar srácok. Miközben – Graz után és előtt – az évezred elején Stuttgartban, Kölnben, Mainzban, majd 2007 és 2010 között bő félszáz alkalommal az FC Augsburg színeiben gurigázott a márciusban 36. születésnapját ünnepelt Szabics (aki most Ausztriában pályaedző), addig Dárdai Pál a Spreenél rúgta a bőrt.
Pali most 125 esztendős, régi klubja, a berlini Hertha BSC vezetőedzője. A másodosztályból a Bundesliga élmezőnyébe magát felküzdő multikulti gárda 2017 augusztusában is az egyetlen fővárosi csapat a tizennyolc topteam között. A magyar tréner szorgalmát, szerénységét, őszinteségét a drukkerek, a Hertha játékosok és a riválisok egyaránt díjazzák. Paliról elismerően szólt idén a német Inforadio egyik műsorában Jogi Löw szövetségi kapitány is. „Pál munkája, csapata teljesítménye kitűnő volt az 54. Bundesliga idényben” - hallottuk a germán nemzeti tizenegy karmesterétől, akinek szerződését már 2020-ig meghosszabbították.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ