RSS Feed

Bujtor István Filmfesztivál Balatonszemesen

sonline.hu - 2017. 08. 07. 11:51:15 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Bujtor István Filmfesztivál Balatonszemesen

Harmincnyolc alkotást szemlézett a zsűri a nyolcadik Bujtor István Filmfesztiválon, Balatonszemesen. Amatőr filmesek munkáit várták a megméretésre, amelynek legfontosabb célja, Bujtor István emlékének ápolása és életművének fenntartása.

A 2009-ben elhunyt Balázs Béla-díjas színművész, filmrendező, forgatókönyvíró és producer Bujtor István emléke előtt tisztelegve szervezik meg évről évre az amatőr filmesek egyik legjobban várt seregszemléjét Balatonszemesen. A művész életműve nyomán a krimi és a humor felől közelítő, újító és fiatalos szemléletű rövidfilmekkel lehetett nevezni ezúttal is.
– Azt vártuk a filmektől, ami Bujtor Istvánra jellemző volt – mondta a sonline.hu kérdésére Lutter Imre, a zsűri elnöke. – Bármibe, amiben van rejtelem, nem igazán lehet tudni, hogyan kerekedik ki a történet vége, dramaturgiai csavar van benne, titok lappang ezt próbáljuk felfejteni. Ez a krimi kategória. A másik a humor, mert ez a kettő egyszerre volt jelen a művészetében. Az a humor, amit ő művelt, az egy műfajteremtés is volt. Ezt mi is próbáljuk keresni.


Fotó: Részlet a Hamis a baba c. filmjéből
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ