RSS Feed

Meghalt Robert Hardy, mágiaügyi miniszter

mti, ujszo.com - 2017. 08. 06. 17:26:46 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Meghalt Robert Hardy, mágiaügyi miniszter

Kilencvenegy éves korában meghalt Robert Hardy brit színész, akinek legismertebb szerepei közé tartozott a Harry Potter-filmek mágiaügyi miniszterének megformálása.

Családja szerint a csütörtökön elhunyt veterán színész "lenyűgöző életutat járt be: több mint hetven éven átívelő karrierje során maradandót alkotott a színpadon, a televízióban és a mozivásznon egyaránt".
Az 1925-ben született Hardy pályafutása elején Shakespeare-darabokban játszott Stratford-upon-Avonben. 1978 és 1990 között az All Creatures Great and Small című népszerű televíziós sorozat különc állatorvosát alakította.
Számos filmben és televíziós szériában játszotta Sir Winston Churchill néhai brit miniszterelnököt, köztük A sas felszáll és a Winston Churchill: The Wilderness Years című minisorozatokban, valamint Franklin D. Roosevelt néhai amerikai elnököt is megformálta brit, valamint francia televíziós sorozatokban.
A népszerű Harry Potter-filmekben Cornelius Oswald Caramel mágiaügyi miniszter figuráját keltette életre.
Családja szerint Hardy emellett lelkes nyelvész volt, rajongott a művészetért, a zenéért, az irodalomért és a történelemért, valamint kiválóan bánt a hosszúíjjal.


Fotó: scotsman.com
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ