RSS Feed

Beintett a Scooter Ukrajnának

hvg.hu, mti - 2017. 08. 06. 17:21:31 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Beintett a Scooter Ukrajnának

Kijev előre figyelmeztette a zenekart, hogy ha a Krímbe látogatnak, akkor Ukrajnában akár nyolcéves börtönbüntetést is kiszabhatnak rájuk. Mégis felléptek az Oroszország által jogellenesen elcsatolt Krímben.

Eljárást indított Ukrajnában az ügyészség a Scooter német technozenekar tagjai ellen, mert pénteken felléptek az Oroszország által jogellenesen elcsatolt Krímben.

"Ez nem csak botrányos, hanem bűncselekmény, amelynek következményei lesznek" - mondta egy interjúban Andrij Melnik, Ukrajna berlini nagykövete,utalva arra, hogy a Scooter a Szevasztopolhoz tartozó Balaklavában lépett fel a ZBFest nevű zenei rendezvényen.

A német technozenekar frontembere a múlt hónapban azt mondta: zenélni mennek a Krím félszigetre, nem politizálni. Az ellenük indult eljárást egyelőre nem kommentálták.

Kijev rendszerint kitiltja Ukrajnából azokat, akik jogellenesen látogatnak el az Oroszország által 2014-ben a nemzetközi jog semmibevételével elcsatolt Krímbe, amelyet a nemzetközi közösség továbbra is Ukrajna részének tekint, s elcsatolását semmilyen formában nem ismeri el.
Fotó: nepszava.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ