RSS Feed

A horgászoknak nem tetszik Oszter magántava

borsonline.hu - 2017. 08. 06. 13:00:37 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A horgászoknak nem tetszik Oszter magántava

Kiakadtak a horgászok az Oszter-villa épülő magántavára - írja a Bors. A színész ugyanis kivágatta az erdőt, elvezette a patakot, ami egy halastavat táplál. Az ok: hogy a kertje végében két hatalmas tó állhasson.

A patak, ami majd feltölti az impozáns méretű medreket, a helyi horgászok szerint egy halastótól veszi el a vizet. A Börzsöny egyik ékkövének számító, már létező természetes Je­nő-tóban jelenleg 6-700 millió forint értékű a halállomány. A helyi horgászegyesületnél sokkot kaptak, amikor egy hónapja tudomást szereztek az építkezésről. A hírt először az atlatszo.hu szellőztette meg, a Bors munkatársa pedig a helyszínen is meggyőződhetett róla, talán nem alaptalan az aggodalom.

– 2000-ben az önkormányzat patakból árokká minősítette azt az érintett szakaszt, ahol most a földmunkák folynak. Erről azonban semmit sem tudtunk, amíg egy hónappal ezelőtt el nem kezdődtek az építkezések – mondta a lapnak Botlik István, a helyi horgászegyesület elnöke.– Patakként a területet nem lehetett volna eladni, hiszen minden édesvíz állami tulajdon. Az átminősítést követően Oszter Sándor beadta a kérelmét a telek megvásárlására, amit a patak keresztülszel. Később pedig bérbe adta a területet egy alapítványnak. A hivatalos dokumentumok szerint azonban most mégsem az alapítvány, hanem Oszter építkezik ott. 
Az építkezéshez Oszterék minden engedélyt megkaptak.

 A helybéliek nem értik, hogyan kaphatott meg a színész minden hatósági engedélyt
A helybéliek nem értik, hogyan kaphatott meg a színész minden hatósági engedélyt.
Az építkezés egyébként becslések szerint minimum ötvenmillió forintba kerülhet.

A Bors természetesen kereste Oszter Sándort is, ő azonban nem vette fel a telefont. Lánya, Alexandra pedig nem kíván hozzászólni a szülők építkezési ügyei­hez.Fotó: youtube.com
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ