RSS Feed

Két Budapest a színpadon: a Klezmer és a Bár

mixonline - 2017. 08. 06. 8:34:30 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Két Budapest a színpadon: a Klezmer és a Bár

Huszadszor rendezik meg a Zsidó Kulturális Fesztivált, amely a jubileumi programsorozatában is kínál különlegességeket. A szeptember 3-14. közötti fesztiválon a Dohány utcai Zsinagógában fellép például Koncz Zsuzsa, közös koncertet ad a Budapest Klezmer Band (képünkön) és a Budapest Bár, ezúttal is lesz nemzetközi kántorkoncert a Trio Midnight pedig Szakcsi Lakatos Bélával Gábor S. Pál örökzöld dallamait idé

Itt lesz a fesztiválon Koncz Zsuzsa, aki legutóbb hat éve lépett fel az általa is különleges helyszínnek tartott Dohány utcai Zsinagógában, de ugyanitt szerepel majd a Generál és a Piramis egykori énekese, Révész Sándor is Rock and roll közlegények című műsorával. A Budapest Klezmer Band és a Budapest Bár a 10 év 10 különleges koncert című jubileumi koncertsorozatban lép színre, és újra lesz nemzetközi kántorkoncert a bécsi zsidó hitközség főkántorának, a müncheni Beth Shalom Zsinagóga főkántorának és a Budapesti Frankel Zsinagóga főkántorának, Nógrádi Gergelynek a közreműködésével. 

A Trio Midnight (Szakcsi Lakatos Béla, Tony Lakatos, Zsoldos Béla) itt mutatja be a To Meet Again című lemezét, melyen Gábor S. Pál táncdalszerző dalainak jazzvariációit hozzák, közös koncertet ad a 100 Tagú Cigányzenekar és a Sabbathsong Klezmer Band. A Goldmark teremben kerül színre Karinthy Ferenc Gellérthegyi álmok , Lionel Goldstein Halpern és Johnson című darabja, Nóti Károly Szeressük egymást, gyerekek! című színjátéka. Sass Sylvia ária- és dalestet tart, bemutatják a Somnakaj cigánymusicalt, és közös koncertet ad a Jidise Máme és Malek Andrea. 

Részletes programok: zsidokulturalisfesztival.hu, mazsihisz.hu

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ