RSS Feed

Augusztus végén újra Bakáts Feszt

Bucsai Tímea - 2017. 08. 04. 17:56:26 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Augusztus végén újra Bakáts Feszt

Tavaly rendezték meg először a ferencvárosi Bakáts téren és környékén a Bakáts Fesztet. A rendezvény programja széles palettán mozgott: a klasszikus zenétől az operán át a jazzig, a zenén és táncon kívül pedig a humor, bor és gasztronómia is jelen volt. 2017. augusztus 24-27 között jön a második Bakáts Feszt.

A helyszín a Bakáts tér, a Bakáts utca, a Ráday utca és a Kálvin-udvar. 
A Bakáts téren található Nagyszínpadon csütörtök este fellép a magyar autentikus zenét, a francia manouche swinget és sanzonok világát a tangóval és jazzel vegyítő Swing à la Django. Pénteken az Egyesült Királyság egyik vezető ifjúsági zenekarát, a 19-20. század szimfonikus műveit feldolgozó 85 tagú Ealing Youth Orchestra-t, és az Oscar-díjas „Mindenki” című kisfilmben szereplő Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola kórusát láthatják. Emellett bemutatják Kodály: Székelyfonó című daljátékát, Cakó Ferenc, Arany Medve-díjas művész élő homokanimációjával (közreműködnek: MÁV Szimfonikus Zenekar, Honvéd Férfikar, Misina Néptáncegyüttes), záró produkcióként pedig Mozart: Figaro házassága című operájából ad elő részleteket Rost Andrea (képünkön), Kálnay Zsófia és ferencvárosi székhelyű Concerto Budapest közreműködésével. 

A Bakáts utcában helyet kapó Jazz Színpad műsorában a The Americana Project koncert nyitja a programot Zséda vendégszereplésével; Sándor György „humoralista” estjét hallgathatjuk és nézhetjük meg; a Jazzation, Magyarország első számú jazz-acappella együttese mutatja meg fantasztikus énektudását; az Oláh Dezső Trió Kodály és Bartók műveit dolgozza fel; Berecz András mesél, valamint Malek Andrea és az Octovoice kalauzol a jazz, a swing és a rhythm & blues műfajaiba. 
A Bakáts téri Assisi Szent Ferenc-templomban Kodály: Missa Brevis-ét adja elő az Ars Nova Sacra Énekegyüttes.


A Kálvin-udvar ad majd helyet a színházi előadásoknak, melyek közül első este Ferencváros testvérvárosa, Királyhelmec színjátszói mutatják be Békés Pál: A női partőrség szeme láttára című komédiáját, majd másnap HOBO-Viszockij: Ballada a két sebzett hattyúról című zenés játékát tekinthetik meg az érdeklődők. A másik két előadás a Pinceszínház repertoárjából érkezik: Spiró György „PRAH” című komédiája és Háy János „A Gézagyerek” című szatírája költözik egy estére a szabad ég alá. 

A gyerekekre is gondoltak természetesen a szervezők. Őket a ferencvárosi Pinceszínház és a Karaván Színház Lázár Ervin: Négyszögletű Kerek Erdő című közös előadása; Veronaki, azaz Tarján Veronika koncertje; Zalán Tibor: Rettentő görög vitéz című antik mesejátéka (a Stúdió K Színház előadása) és a Brassium Fúvósegyüttes gyerekkoncertje szórakoztatja majd. 
Egyéb programok: 

A Bakáts téri Házasságkötő teremben a 225 éves Ferencváros történetét bemutató kiállítás látható majd 4 napon át. A nagy sikerrel futó Ferencvárosi Helytörténeti Séták szintén a 225 év tematikáját követve kalauzolnak több útvonalon is. Ritkán látott – természetesen helyi kötődésű - filmeket vetítenek a Ferencvárosi Helytörténeti Gyűjteményben és a Ráday utcai DocuArtban. A Ráday utcában rendezik meg a Nyitott Galéria képzőművészeti kiállítást, melynek célja a kerületben lakó vagy a kerülethez szorosan kapcsolódó művészek - festőművészek, fotográfusok, szobrászok - alkotásainak bemutatása. És természetesen idén is lesz Borutca és Gasztroplacc a Bakáts utcában és a Bakáts téren ízletes ételekkel, finom borokkal, és az V. Ferencvárosi Nyílt Lecsófőző Bajnokság és Lecsókóstolóval. 

További információ: www.bakatsfeszt.hu

Fotó: hzo.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ