RSS Feed

Stohl, a tejesember

mixonline - 2017. 08. 04. 13:30:04 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Stohl, a tejesember

Stohl Andrásra (képünkön) bízta a tejesember Tevje szerepét Alföldi Róbert, aki a Budapest Sportarénában színre viszi a Hegedűs a háztetőn című sikermusicalt. A bemutató szeptember 10-én lesz, de a musicalt máris meghívták a jövő évi Szegedi Szabadtéri Játékokra is.

Az idei virágvasárnapon mutatták be az Arénában a Passio XXI. című produkciót ugyancsak Alföldi Róbert rendezésében, akinek vezetésével ezekben a napokban már próbálják a Hegedűs a háztetőn című musicalt. Alföldi és a producer Rosta Mária újabb együttdolgozása a Passio XXI. után ismételt sikerrel kecsegtet és bizonyosan a kulturális élet egyik eseményének ígérkezik annak a musicalnek bemutatása, melyen a jogtulajdonosok a szokottnál is jobban rajta tartják a szemüket.A jogokat is másfél-két év alatt sikerült megszerezni. 

A darabra szerződött társulat tagjainak többségével Alföldi már korábban is dolgozott, ezért is bízik benne, hogy folytathatják azt a gondolkodásmódot, amit a rendező így jellemzett: úgy tekintünk erre a musicalre is, ahogyan akár egy Shakespeare-darabra, nem mismásoljuk el az emberi helyzeteket, annál is inkább, mert ez a darab ma is rólunk szól. - Függetlenül attól, hogyan viszonyulunk isteneinkhez és egymáshoz - magyarázta Alföldi az első olvasópróbán. - Ha a fejünk felett bizonyos emberek nem kavarnának, s ha nem mondanák meg nekünk, kit kell utálni és szeretni, jól el is lennénk egymással. 

Tevjét, a tejesembert Stohl András játssza, Golde, a felesége Éder Enikő, aki Romániában az év színésznője lett és akit "dögös, bátor alternatív színészként emlegetnek. Ott lesz a darabban többek között Martinovics Dorina, Bánfalvi Eszter, Sodró Eliza, Pájer Alma, Kornis Anna, Csákányi Eszter, Náray Erika, Hevér Gábor és Tóth Gabi is. 

A musicalt a budapesti bemutató után az ősszel nyolc megyeszékhelyre is elviszik, mindenütt sportarénákban játsszák majd, amfiteátrumi körülmények között. 

Fotó: Varga Gábor
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ