RSS Feed

FBI exfőnök: zsíros könyvszerződés

mti - 2017. 08. 05. 13:00:36 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

FBI exfőnök: zsíros könyvszerződés

Kétmillió dolláros honoráriumért ír könyvet James Comey, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) elbocsátott igazgatója az "etikus vezetésről". Megjelenése 2018 tavaszára várható.

Comey a New York-i Flatiron Books kiadóval kötött szerződést. A könyv, amelynek megjelenése 2018 tavaszára várható, a vezetői képességek kibontakoztatásához, az "etikus vezetés" mindennapjaihoz ad majd tanácsokat. James Comeyt - aki 2013 és 2017 között volt az FBI igazgatója - májusban bocsátotta el hivatalából Donald Trump elnök, a tavalyi amerikai választási folyamatba történt orosz beavatkozás vizsgálatai miatt kialakult nézetkülönbségekre hivatkozva. 
    Az elnöki döntés meglepetést keltett az amerikai politikai életben, politikusok és elemzők egyaránt felvetették, vajon Trump megpróbált-e beavatkozni az FBI vizsgálataiba. Az elnök cáfolja ezt, miként visszautasítja azon feltételezéseket is, miszerint összejátszott volna Oroszországgal a tavalyi választási kampányban. Moszkva cáfol minden beavatkozási kísérletet. 
    A kiadó közlése szerint a könyvnek még nincs címe. Bob Miller, a Flatiron Books vezetője a  létrejött  megállapodás utáni tájékoztatóján kifejtette:  arra számít, hogy " a könyv történelmünk különleges pillanataiba nyújt majd betekintést" és segítségével "példa nélkül álló módon léphetünk be a hatalom előszobáiba". 
    Comey utódja, Christopher Wray jelölését szerdán szavazta meg a szenátus, s az új FBI-igazgatót csütörtökön be is iktatták.


Fotó: whbg.org
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ