RSS Feed

Üvegházban a magyar foci

Dalia László - 2017. 08. 06. 8:00:36 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Üvegházban a magyar foci

Muszbek Mihály hetedik elemzését készítette el a magyar fociról, s bár meglehetősen markánsan fogalmaz, a tényeket nehéz lenne másképp értékelni. Félő, hogy cáfolat ezúttal sem érkezik Muszbek címére, hiszen az ő számai atombiztosak, ahogy az is, hogy a magyar labdarúgás egyhelyben topog.

Az állam tartja el közpénzen a focit, hiszen a liga bevételeinek 40 százaléka onnan származik. Ám ez a bőséges támogatás nem a jövőnek szól, mert akkor még akár védhető is lenne, hanem máról-holnapra felélik.  Az élvonalban pályára lépő 300 focistából 120 havonta több, mint 3 millió forintot keres. A jegybevételből még erre sem telne. Vajon melyik színész kapna ilyen gázsit, ha üres nézőtér előtt játszanának nap, mint nap.Pedig a tehetséget és alázatot ott sem a piacon osztogatják.

Muszbek szerint üvegházban élnek a magyar focisták, ahol csak vegetálnak, hiszen nincs kiültetés, szellőztetés, mint a növények esetében ez megtörténik. És hiába a gyenge foci, a gyenge bajnokság, a közép-európai régióban a magyar bajnokság fizet a legjobban. Nos, ebből is látszik, hogy itt piac még nyomokban sincs, pedig a labdarúgás a szórakoztatóipar része.És miközben egy Real Madrid, Manchester United vagy Barcelona meccset akár 100 millióan is nézhetnek, egyes szakértők szerint elszabadultak a gázsik, a legjobb játékosok hihetetlen pénzeket keresnek. meglehet, de mit mondanának a magyar játékosok keresetéről, amely mögött nincs vagy mérhetetlenül gyenge teljesítmény van?

Muszbek számokkal bizonyít, de azt sem hallgatja el, hogy a környezet is fölöttébb amatőr és ártalmas. A meccstudósításokból, edzői nyilatkozatokból néha úgy tűnik, hogy itt micsoda rangadók zajlanak, pedig dehogy. Muszbek szerint a nézőszámokból kell olvasni. Az FTC egy év alatt 1483 nézőt vesztett, mert "gyenge volt a csapat, de az edző és a klubvezetők ezt kamunyilatkozatokkal palástolták". No comment.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ