RSS Feed

Az angolok imádják a magyar bort?

index - 2017. 08. 04. 12:02:05 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Az angolok imádják a magyar bort?

Az angliai vendéglátásban dolgozó magyarokról készített anyagunk egyik szereplőjétől, a patinás borboltot üzemeltető Zelenák Ferenctől már megtudtuk, az angolok imádják a magyar bort, az egyik abszolút kedvencük a Bolyki Indián Nyár, amiből rengeteg fogy.

Legalább negyvenezer magyar dolgozik az angol vendéglátásban, ezért elmentünk Londonba, hogy megkeressük őket. Sokan találták meg a számításukat a pörgő londoni gasztronómiában, séfek, étteremvezetők, bármenedzserek, főcukrászok lettek. És többnyire eszük ágában sincs visszatérni.
A férfi nem a levegőbe beszélt, a Zoom.hu kiderítette, a Lidl tömegével viszi majd a magyar borokat Angliába, az említett Bolyki-palackok mellett Lellei, Tokaji, Szent István Korona borok is kerülnek a polcokra. A Tokaji a bolthálózat állandó kínálatába is bekerül.
A lap megkereste a Lidl-t, hogy miért döntöttek a magyar borok mellett. A cég elmondta,
ebben nincs semmi meglepő, tartottak egy Borexpót, ahová 11 országból érkeztek borszakértők, beszerzők és termelők, és a magyar borok kiemelkedtek a mezőnyből. A magyarok a testes vörösborban, száraz fehérborban és könnyed rosé borban is nagyon jót nyújtanak.
A 2017-es volt a negyedik ilyen expo, a magyar borokra pedig nagy a kereslet. Ezt az is bizonyítja, hogy Európa tíz országának több mint 5000 Lidl üzletében kaphatóak magyar borok, ennek köszönhetően pedig tavaly  6,1 millió palack bort exportáltak külföldre a magyar borászok a Lidl üzleteibe. A legkedveltebb fajták az Egri Bikavér, a tokaji hársfalevelű és a tokaji furmint – árulta el a társaság.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ