RSS Feed

NSZK: ismét pattog a labda

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2017. 08. 04. 17:06:32 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

NSZK: ismét pattog a labda

Még nem heverték ki a német stoplis hölgyek, hogy a hétvégén kiestek a hollandiai Eb-n. Ám vigaszt jelenthet, hogy a top Bundesliga meccsek nyitánya augusztus 18-án lesz az Európai Unió legnépesebb, sportos tagállamában. A lelátókra több százezer drukkert várnak azon a nyári hétvégén. Irigykedhetünk!

A 83 milliós Németországban kétségtelenül a foci a legkedveltebb sportág. Négy (férfi) világbajnoki címmel ezen nem is lehet csodálkozni! 2017-ben az első osztályban szereplő labdazsonglőrök között számos honfitársunk is sikeres volt. Az 54. Bundesliga idény május 20-án zárult. Folyt. köv. augusztus második felében. Amióta Szabics Imre 2003-ban felöltötte magára a VfB Stuttgart mezét, rengeteg nemzetközi rangadón jeleskedett az NSZK válogatottja. Míg Magyarországot nem kényeztetik a foci istenek (a tavalyi EB diadalokat leszámítva), addig idegenlégiósként jól megállják helyüket az EU legnépesebb, sportos tagállamában a magyar srácok. Miközben – Graz után és előtt – az évezred elején Stuttgartban, Kölnben, Mainzban, majd 2007 és 2010 között bő félszáz alkalommal az FC Augsburg színeiben gurigázott a márciusban 36. születésnapját ünnepelt Szabics (aki most Ausztriában pályaedző), addig Dárdai Pál a Spreenél rúgta a bőrt.
Pali – túl a negyvenen –  régi klubja, a most 125 éves berlini Hertha BSC vezetőedzője. A másodosztályból a Bundesliga élmezőnyébe magát felküzdő multikulti gárda 2017-ben is az egyetlen fővárosi csapat a másfél tucat topteam között. A magyar tréner szorgalmát, szerénységét, őszinteségét a drukkerek, a Hertha játékosok és a riválisok egyaránt díjazzák. Paliról e hetekben elismerően szólt a német Inforadio egyik műsorában Jogi Löw szövetségi kapitány is. „Pál munkája, csapata teljesítménye kitünő volt az 54. Bundesliga idényben” - hallottuk a germán nemzeti tizenegy karmesterétől, akinek szerződését már 2020-ig meghosszabbították.

Fotó: - a -
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ