RSS Feed

200 kínai bicikli Bécsben

Eurokomm PR - 2017. 08. 04. 8:00:48 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

200 kínai bicikli Bécsben

Augusztus elején újabb közösségi kerékpár szolgáltató kezdte meg működését az osztrák fővárosban. A kínai Ofo egyelőre a 2. kerületben, kétszáz biciklivel teszteli a szolgáltatását, de hamarosan tovább terjeszkedik.

Az Ofo-kerékpárokhoz nincs dokkoló, hanem egy mobiltelefonos alkalmazás segítségével lehet megkeresni és kikölcsönözni a legközelebbi szabad biciklit. Minden kerékpáron van ugyanis GPS nyomkövető, használat közben pedig a bicikli bluetooth-on keresztül kapcsolódik a telefonhoz. Amint megszakad a kapcsolat, a kerékpár lezárja magát. Kinyitni pedig csak egy QR-kód segítségével lehet.
Noha a tesztidőszak alatt a felhasználók ingyen kerekezhetnek az Ofo biciklijeivel, a jövőben várhatóan óránként egy euró lesz a bérleti díj. A szolgáltatásért az alkalmazáson keresztül lehet fizetni, és meghatároznak majd egy napi díjplafont is.
Az Ofo-t egy kínai egyetemista alapította 2014-ben, iskolai projektként. Azóta a világ legnagyobb közösségi kerékpár szolgáltatójává vált: 150 városban 6,5 millióan tekernek a biciklijein. Ha a bécsi teszt sikeres lesz, akkor nemcsak az osztrák főváros többi kerületére terjeszti ki a szolgáltatását, hanem több európai városra is. Az Ofo célja, hogy a kerékpár legyen az első számú közlekedési eszköz a városokban. 


Fotó: ofo
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ