RSS Feed

Magyar érem lehet az atlétikai VB-n

M. A. - 2017. 08. 03. 8:42:47 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Magyar érem lehet az atlétikai VB-n

Augusztus 4. és 13. között rendezik meg Londonban a 16. szabadtéri atlétikai világbajnokságot. A viadalon tizenhat magyar versenyző áll rajthoz, közülük Márton Anitától, Pars Krisztiántól és Baji Balázstól számíthatunk kiugró eredményre, és ők is ezt várják maguktól.

2003 óta nem volt ekkora létszámú magyar küldöttség atlétika vb-n. Érdekesség, hogy az olimpiai bronzérmes Márton Anita súlylökés mellett diszkoszvetésben is indul.

Legutóbb négy éve szereztünk érmet, akkor Pars Krisztián ezüstjének örülhettünk. Ezúttal kisebb sérüléssel áll rajthoz, és mint elmondta, a mozgásán is van még mit javítania, ennek ellenére 77-78 méteres dobásra alkalmasnak érzi magát.

Márton Anita idén eddig remekelt, Londonban pedig egy új egyéni és országos csúcsot remél. Hasonló gondolattal indul útnak Baji Balázs, aki idén már háromszor javította meg az országos csúcsot 110 gáton. Az M4 csatornának elárulta, örül a csúcsdöntéseknek, de igazából a vb-n szeretne nagyot alkotni, és legalább a döntőbe kerülni.

A 2017-es atlétikai világbajnokság rendezéséi jogát 2011. november 11-én kapta meg London a Nemzetközi Atlétikai Szövetség monacói ülésén. A viadal kezdetéhez minden készen áll, közölték a londoni szervezől.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ