RSS Feed

Izraelben turnézik a Pécsi Balett

mti - 2017. 08. 03. 8:40:43 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Izraelben turnézik a Pécsi Balett

Izrael öt jelentős városában vendégszerepel augusztus 3. és 11. között az idén a Pécsi Nemzeti Színházból (PNSZ) kivált Pécsi Balett - közölte szerdán a tánctársulat az MTI-vel.

    A közlemény szerint az Pécsi Balett történetének 56 éve alatt eddig 28 országban szerepelt, Izraelben most turnéznak először a harmincadik jubileumi Karmiel Fesztivál meghívására.     Azt írták: turné keretében a közel-keleti ország öt jelentős városában -  Haifában, Herzliában, Risón Lecijónban, 
Karmielben és Tel-Avivban - mutatják be a Carment.     Vincze Balázs, a társulat igazgatója a közleményben az táncegyüttes önállósodásáról kiemelte: annak köszönhetően a Pécsi Balett "szabadon teljesítheti misszióját".     "Utazhatunk, a tánc univerzális nyelvén képviselhetjük városunk és hazánk kultúráját, művészetét itthon és a nagyvilágban" - fogalmazott.     Az együttes arra is kitért, hogy a társulat őszi turnéja során a teljes októbert Mexikóban tölti. Új bemutatójuk, A makrancos hölgy szeptember 15-én a tizenegyedik Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó nyitó előadása lesz. A Shakespeare-komédia táncszínházi változatát a Pécsi Nemzeti Színházzal koprodukcióban hozzák létre.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ