RSS Feed

Hosszú újabb érmekre hajt

M. A. - 2017. 08. 02. 11:57:28 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hosszú újabb érmekre hajt

A budapesti vizes világbajnokságon két arany-, valamint egy-egy ezüst- és bronzérmet szerző Hosszú Katinka hétfőn már el is indult Moszkvába, hogy szerdán és csütörtökön részt vegyen a kilencállomásos világkupa első versenyén.

Hosszú Katinka remekelt a hazai rendezésű világeseményen, a záró napon esélyt sem adott ellenfeleinek, fantasztikus úszással nyerte meg a 400 m vegyest. Azonban nem pihen, hétfőn már el is utazott Moszkvába, hogy három nappal a vb után már rajthoz álljon a 2017-es világkupa-sorozat első állomásán.

A bajnoknő 2012 óta minden évben a világkupa összetett pontversenyének élén végzett, idén már zsinórban hatodik sikerére hajt. Emellett csúcsdöntésre is készül, 2016-ban ugyanis a 400 vegyesen megszerzett 37. világkupa-elsőségével beérte a korábban 50 pillangón brillírozó svéd Therese Alshammart az egy számban megnyert világkupa-versenyek tekintetében. Ha tehát még egy állomáson meg tudja nyerni a 400 vegyest, Katinka újabb rekordot dönt.

 A Budapesten mutatott formája alapján nem lenne nagy meglepetés, ha ez már Moszkvában sikerülne neki. 2016-ban Hosszú mellett Kapás Boglárka, Jakabos Zsuzsa és Gyurta Gergely is szerzett aranyérmet a világkupán.

A világkupa futamokat 25 méteres medencében rendezik, idén is kilencállomásos lesz a versenysorozat, minden állomáson kétnapos a verseny. Moszkva után Berlin és Eindhoven következik, majd Doha, Dubai, valamint Hong Kong rendez versenyt, végül Pekingben, Tokióban és Szingapúrban csapnak össze az úszók. A Sport TV a világkupa minden állomásáról élőben közvetít.


Fotó: twitter.com
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ