RSS Feed

Jön a Suzuki hibrid

mix - 2017. 08. 05. 8:22:01 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Jön a Suzuki hibrid

A Suzuki Motor Corporation 2017. július 12-én, Japánban útjára bocsátotta új, hibrid rendszerrel felszerelt Swift kompakt autójának változatait. A jármű tömege 1000 kg alatti, így Japánban jogosult a gazdaságos autókra vonatkozó adókedvezményre.

A Suzuki egyedi, Swift HYBRID SG és Swift HYBRID SL új verzióiba beszerelt hibrid rendszere a motor–generátor egységet (Motor Generator Unit, MGU) kombinálja a robotizált kézi váltóval (Auto Gear Shift, AGS). Az MGU kompakt hajtómotor, amely késleltetés nélkül képes nagy mennyiségű energia leadására, az AGS pedig könnyű, kompakt és hatékonyan működő váltó. A hajtás motoregységgel végzett rásegítése mellett a rendszer automatikusan leállítja a motort és elektromos (EV) üzemre vált, ha a jármű állandó sebességgel mozog vagy lassan halad. 

A rendszer kétféle vezetési módot tesz lehetővé, így a vezető választhat az energikus vagy az üzemanyag-hatékonyságot célzó vezetési stílus között, ahol gyakrabban használja az EV üzemmódot. Az AGS és az MGU segítségével a kiemelkedő üzemanyag-hatékonyság (3,125 l/100 km*). 

A Swift HYBRID SL-nél alapfelszereltségként érhetők el a fejlett biztonsági funkciók, többek között az ütközések hatását csökkentő kétérzékelős fékasszisztens (Dual Sensor Brake Support, DSBS), amely egy egylencsés kamera és egy lézerszenzor adatainak összevetésével érzékeli a gyalogosokat és az autó előtt haladó járműveket.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ