RSS Feed

Auer Fesztivál Veszprémben Vagyim Repinnel

mti - 2017. 08. 02. 8:56:27 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

 Auer Fesztivál Veszprémben Vagyim Repinnel

Az Auer Trió kamaraestjével kezdődnek meg ma az Auer Fesztivál programjai Veszprémben. A legnagyobb név a zárónapon, vasárnap fellépő Vagyim Repin (képünkön), aki az Auer Lipót által alapított világhíres orosz hegedűiskola élő hagyományának egyik legkiválóbb alakja.

A veszprémi születésű Auer Lipót hegedűművész és zenepedagógus tiszteletére harmadszor megrendezett fesztiválra a rendező Mendelssohn Kamarazenekar idén is olyan művészeket hívott meg augusztus 2. és 6. között, akik a klasszikus zenei élet főszereplőiként a világ legjelentősebb koncerttermeiben lépnek fel.
    A fesztivál nyitókoncertjét a Fülei Balázs zongoraművész, Kováts Péter hegedűművész és Varga István gordonkaművész által alapított Auer Trió adja, előadásukban Schubert és Csajkovszkij műveit hallhatja majd a közönség.
    A legnagyobb név a zárónapon, vasárnap fellépő Vagyim Repin, aki az Auer Lipót által alapított világhíres orosz hegedűiskola élő hagyományának egyik legkiválóbb alakja. A zárókoncerten a hegedűművészvész a Mendelssohn Kamarazenekar kíséretével előbb Mozart-műveket majd Prokofjev g-moll hegedűversenyét játssza.
    Szintén a zárónapon lép színpadra Ránki Dezső zongoraművésszel a Keller Vonósnégyes, szombaton pedig Frankl Péter zongoraművész a Mendelssohn Kamarazenekarral közösen adja elő Beethoven G-dúr zongoraversenyét. 
    Fellép Veszprémben a legfiatalabb hegedűs generációból a tajvani Ray Chen. Suyoen Kim német-tajvani hegedűművész pedig Bach-szólóestet ad csütörtökön a Szent Mihály Bazilikában. Alekszej Igudeszman orosz hegedűművész szerdán humorral fűszerezett műsort ad a Mendelssohn Kamarazenekar kíséretével. A belga Tcha Limberger a Canarro együttessel népzenei, szvinges és dzsesszes elemeket is vegyítő előadással áll színpadra. 
    A fesztiválon a fiatal generációnak is bemutatkozási lehetőséget biztosítanak: pénteken Ray Chen koncertje előtt a megyeházán a Zeneakadémia ifjú művészei és a Gárdonyi Ifjúsági Kamarazenekar is fellép.Fotó: papageno.hu
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ