RSS Feed

Már temetik a pártot

Dalia László - 2017. 08. 02. 8:00:30 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Már temetik a pártot

Az MSZP egyik alapító tagja már temeti a pártot, s a megmaradt elvtársaknak azt ajánlja, hogy néma főhajtás mellett, csendben temessék el magukat. Egy óra múlva olvasom, Molnár Zsolt Szegedre utazott, hogy Botkával mielőbb tisztázzák a félreértéseket. Állítólag azóta ki is békültek. Lesz itt még választás, csak a győzelem úszik egyre messzebb.

A párt hosszú téblábolás után megindult a lejtőn, s ez a kór már belülről mardossa a pártot, ha az egyik alapítótag gyász táviratot fogalmaz.Vajon hogyan jutott el idáig Horn Gyula pártja, a kétharmados többségtől a töredék pártig?A mélyrepülés nem ért véget 2010-ben, pedig tisztult a kép, Gyurcsány és hívei új pártot alapítottak. A megtisztulás mégis elmaradt,a harmadik elnök próbálja kiráncigálni a dzsumbujból a szocikat, a siker legkisebb esélye nélkül.

Botka valamit elindított, mintha végre történne valami a végeken, de a "Fizessenek a gazdagok" torzó maradt, úgy állt le a kampány, hogy el sem indult.S miután kiderült, hogy sem a kis pártok, sem Gyurcsány nem partner, immár a párton belüli kételkedők is ellenséggé váltak. Lehet, hogy Botka valami zseniális tervet eszelt ki, csak még nem jöttünk rá a nyitjára. Mindenesetre az biztos, hogy nem hajaz a Kádári vezérfonalra, miszerint "Aki nincs ellenünk, az velünk van". Sokkal inkább a Fidesz által követett eszmével szinkronizál, "Aki nem velünk van, az ellenünk". Ám ezt nem érdemes másolni, ebben Orbán nagyon jó, s mellesleg van másfél-kétmillió embere, akik tűzön-vízen követik. Botka eddig csak ellenségeket gyűjtött, de félő, hogy ezért nem sokat adnak a piacon.

Orbánnak, Kósának, Kövérnek már volt egy-egy megjegyzése, mi történik, ha vesztenek a 2018-as választáson.És valós a félelmük, ha nem is egy pillanat alatt, de összedőlne a jól felépített birodalom, hiszen gyenge lábakon áll. Ám az MSZP ez ügyben aligha tehet valamit, sem Molnár elnöktől, sem  Botka miniszterelnök-jelölttől nem kell félniük. Mert lehet ugyan, hogy a szándékaik tiszták, de nem tudják magukat kifejezni, sőt egyre beljebb tévednek a láposban.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ