RSS Feed

NSZK: hazai márkák előnyben

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2017. 08. 04. 8:00:29 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

NSZK: hazai márkák előnyben

Az Európai Unió legnépesebb tagállamában idén már 1,8 millió új személygépkocsit helyeztek üzembe. A német autósok hagyományosan a belföldi típusokat imádják. Noha szerényen visszaesett a VW kereslet, továbbra is a Golf és "rokonai" a sztárok.

A Volkswagen és a Mercedes-Benz van a topon a 2017-es németországi eladási listákon. A bronzérem az Audinak jár. Ez utóbbi márkából júliusig bő mésfélszázezer példányt értékesítettek Angela Merkel demokratikus köztársaságában. Az éppen nyári szabadságát töltő kancellárnő a berlini fal ledőlése után maga is VW Golffal suhant: most jobbára páncélozott Audi A8-as limuzinnal közlekedik.

Az importált kocsik mezőnyében a ©koda a bajnok. A cseh modellekből eddig 100 ezer kelt el. A Renault (70 ezer) és a Hyundai (53 ezer) kereskedők sem unatkoznak. A francia és koreai négykerekűeknél alig kevesebb fogyott Seatból és Fiatból. Az olasz típusból főleg a retro 500-as szériát kedvelik a német vevők: különösen a fiatalok és a nők körében sikk ez a bájos kiskocsi. S mely márkák iránt a legszerényebb az érdeklődés az NSZK-ban? Hm. A Ladából, illetve Maseratiból naponta alig 3-4 darabot értékesítenek az EU legmotorizáltabb államában. Ki érti ezt?!

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ