RSS Feed

Vizes lepedő

Regös István - 2017. 08. 01. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Vizes lepedő

Jó, tudom, kórházakat, iskolákat kellene inkább építeni, mint stadionokat vagy uszodákat. Akkor jobb lenne a hangulatunk, ha legalább kettéválasztanánk a megítélésnek az ilyetén felsorolását, mert senki sem vitatkozhat azzal a ténnyel, hogy az egészségügy, az oktatás, stb. mindennél fontosabb, minden mást megelőz, ha megelőz! Ha nem, jönnek a setét gondolatok.

Én mégis annak vagyok a híve, hogy ne vagy-vagy-ról beszéljünk, hanem is-is-ről, mert már kisiskolás korunkban azt kellett írnunk a füzetünk első oldalára: „Ép testben ép lélek”. Manapság egész nyugodtan használhatjuk torzított formájában ezt a mondást: ”Beteg testben, épp, hogy élek”. Ezért azok közé tartozom, akik nem ellenzik bármilyen sportlétesítmény felépítését, mert ha azt nem építik fel, azon kívül, hogy tovább romlik az közegészség, egyáltalán nincs garancia, hogy mondjuk, egészségügyre fordítják azt a pénzt.


Tudjunk örülni is!

Azért fontosak ezek a gondolatok most, mert sokan vizes lepedőt akarnak teríteni a vizes világbajnokságra. Kár lenne összekeverni a szezont a fazonnal. Annyi szám röpköd a levegőben arról, mennyibe került ez a rendezvény, hogy nem állok a tippelők közé. Kövezzenek meg, sújtsanak ítéletükkel, én igenis büszke voltam arra, hogy a FINA (Nemzetközi Úszó Szövetség) elnöke az egész világ előtt kijelentette, hogy minden idők legkiválóbban rendezett vizes világbajnokságát látta Budapesten. És ha tetszik, ha nem, ez Magyarország nemzetközi hírnevét is emelte, mi több, a mostani turistákat, akik először jártak a vébé okán Budapesten, visszacsalja, mert ők a legjobb hírvivői, hogy érdemes Magyarországra, Budapestre látogatni. És igenis jól tette Tarlós István főpolgármester, hogy nem engedett a negyvennyolcból, kiállt a rendezők mellett és viselte a dobálózást. Az eredmény egyelőre őt igazolja. Budapest képes a legnagyobb rendezvények zavartalan lebonyolítására is. 


Szeretünk Katinka!

A végére marad a lényeg, a sport. Lehet nyavalyogni, finnyáskodni, a sikereket relativizálni, de nem érdemes. Ne csak azt vizsgáljuk, hogy nekünk egy Hosszú Katinka jutott, hiszen a többiek is nagyjából így állnak. Az amerikai lányok vagy fiúk egy-két aranyemberre számíthattak, akik hozták is a sikert. Fantasztikus a kínaiak előretörése, de hát a több, mint másfél milliárd közül ki lehet választani azt a pár jó úszót. A magyarok örültek, hogy személyesen ott lehettek egy ilyen küzdelem színhelyén. Hosszú Katinka ismételten bizonyította, hogy ő nemcsak a világ úszósportjának trónján ül, és nemcsak pénzdíjas versenyeken remekel, hanem igenis képes hazájáért, Magyarországért, a lelkét is kilehelni a győzelemért. Egyre több országban erősödik az úszósport, így jobban szétoszlanak az aranyérmek is. Nekünk Katinka révén mégiscsak jutott kettő, majd’ fél tucat ezüst és bronz. De az első tízbe is sokan belefértek a magyar csapatból, egészen különleges sikernek kell elkönyvelni az egészen fiatal versenyzőink hozzáállását és kitűnő eredményeit. A magyar közönség tapsolt a világ valamennyi országából összegyűlt versenyzőnek és nem csak a magyaroknak. Ezt talán a sport közvetítő munkatársai tévesztették el, mert ők akkor is őrjöngtek magyar sikerért, amikor nem is volt ott magyar versenyző.


A lényeg a siker

De hát nem ők a fontosak, hanem az, hogy zökkenőmentesen, nemzeti hírünket fokozva fejeződött be ez a csodálatos világverseny. Megmutattuk, hogy igazi otthont adunk minden téren a hozzánk látogatóknak. Igen, én összességében úgy ítélem meg, nagyszerű volt a rendezés, az nem az én dolgom, hogy csámcsogjunk, mennyibe került a rendezvény. Ezt majd megteszik azok, akikre ez tartozik, ahogy ismerem a közvéleményt, lesz rá jelentkező és egyszer majd eljutunk odáig, hogy legalább ilyen lelkesedéssel írhatok új kórházak, iskolák ünnepélyes átadásáról is. Addig viszont hajrá fiúk, hajrá lányok, előre az új sikerekért!Fotó: Varga Gábor
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ