RSS Feed

Undor

Regös István - 2017. 07. 30. 8:00:00 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Undor

Az internetet, mint tudjuk, már régen elárasztotta a pornográfia, az élő húspiac. Minden kapható, főleg a hazugság. Valamikor az ősködben készítettem egy filmet a női bűnözésről és a női börtönök akkori helyzetéről, életéről. A börtönpszichológusok, a nevelők egyöntetűen azt mondták, a legellenszenvesebb, a már szinte undort kiváltó elítéltjeik zöme prostituált. A prostitúcióból élő nők és férfiak ugyanis kizárólag a hazugságból élnek.

Ami a legszörnyűbb, érzelmeket hazudnak pénzért vagy más szolgáltatásért. Hiszen tudjuk, bőven akadnak olyan munkahelyi főnökök, akik úgy gondolják, helyzetükkel visszaélve, hogy akár szexuális szolgáltatást is követelhetnek beosztottjuktól. Ami még ennél is elborzasztóbb, valóságos tartalom nélküli, hazug szerelmeket várnak el. 


Osztódással szaporodnak

Mostanában a már közismert szexpartnert kereső oldalak mellett megjelent egy új szolgáltatást hirdető honlap, aminek a nevét le sem írom. Bizonyára nagyon sok pénzt termel, mert már közúti óriásplakátokra is telik. Feleségemmel néztük ezeknek az óriásplakátoknak a szövegét és arra gondoltunk, vajon kik állhatnak a rajtuk olvasható undorító felhívás mögött? Mert ugye, úgy tudjuk, hivatalosan érvényben van még az a törvény, amely tiltja a szexuális tartalmú hirdetések megjelentetését, illetve e szolgáltatások elősegítését. Azért undokabb ez az új „üzleti modell”, mert tagadja, hogy anyagi érdek állna mögötte. Arra hívja fel a nagyon szép és fiatal lányokat, akik között például sok anyagi nehézségekkel küzdő egyetemista is van, hogy ismerkedjenek meg menő, gazdag férfiakkal, illetve a férfiakat arra biztatja, hogy gazdag, idősebb asszonyokkal találkozzanak. Vajon miért? A honlapjukon azt mondják, nem a pénzről van szó. Akkor vajon miről? Lelki szemem előtt látom az elsőéves bölcsészhallgató lányt, aki nagymenő, vastag pénztárcájú, hetvenéves emberről álmodik. Milyen ember lesz majd abból az orvostanhallgató lányból vagy fiúból, aki ilyen kapcsolat révén akar anyagi előnyökhöz jutni? Még lázálmomból is felriadok, ha végiggondolom.


Húsvásár

Azt tanácsolják ezen a honlapon, hogy regisztrált tagjaik olyan partnereket keressenek, akik, például egyedülálló asszonyok, boldogságra vágyva kedveskednek „udvarlójuknak”. Azt már nem írják oda, hogy mindezt vajon mennyiért? Csak sajnálni tudom azokat a hölgyeket vagy urakat, akik ilyen érdekalapú kapcsolatban remélik megtalálni a boldogságot. Mindenesetre ezekről az óriásplakátokról szinte ordít a hazugság, mint például, az a szép, fiatal leány, aki hétköznapjainkba belerondítva azt mondja: „Én csak menő pasikkal randizok”. Mint tudjuk, a sikeres, ráadásul gazdag, saját szolgáltatását kínáló férfi vagy nő a legritkábban huszonéves. Szép kis jövő! Ráadásul azt hazudják, csupán dédszüleink erkölcsi értékrendjét szeretnék visszahozni, miszerint egy férfi csak akkor teremtsen tartós kapcsolatot, ha ezt anyagilag biztosítani tudja. Hoppá! Itt már kibújik a szög a zsákból, mert nyíltan a pénzről van szó. Nagymenő, sikeres = gazdag. Ha pedig gazdag a férfi, fizeti az egyetemi költségeket, például lakást bérel és fizet, mint a katonatiszt. De ha ez elég neki a boldogsághoz, legyen ez férfi vagy nő, érezze a társadalom megvetését! Addig, amíg ez nem így lesz, virítani fognak az óriásplakátok és csak sajnálni tudom azokat a fiatalokat, akik beleesnek ebbe a csapdába.

Fotó: Varga Gábor
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ