RSS Feed

Egy vereség anatómiája

Dalia László - 2017. 07. 26. 8:00:15 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Egy vereség anatómiája

Könnyű lenne elintézni a női vízipólósaink hétfői vereségét azzal a kiszólással, amit talán egyik kézilabda edzőnk fogalmazott meg először, s azóta annyiszor idézték mások is - mert nők. Holott talán elintézhetnénk ezzel is, miután a meccset nem a kanadaiak nyerték meg, hanem mi vesztettük el.

Jó a kanadai csapat is, tehát nem Andorrától kaptak ki a lányok, de a közönség a szakemberek is őket várták az elődöntőbe. Joggal, hiszen eddig nagyon jól játszottak Bujkáék, nagyon együtt voltak és 6 ezer ember űzte, hajtotta őket.Mindebből ezen a meccsen semmi nem jött át, semmi nem látszott. Egy fáradt, tehetetlen társaság szenvedett a vízben, akik két negyeden át még egy gólt sem lőttek. A parton, a kispadon ülők a fejüket fogták, miután a lövések 80 százaléka el sem találta a kanadai kaput. A kanadaiak nem tettek mást, csak védekeztek és bár kevés gólt lőttek, ennyi elég volt.Ez volt a meccs, amit ha két napig játszanak, akkor is a kanadaiak győznek.Egyetlen magyar játékos sem volt, aki kirángatta volna a csapatot az apátiából. Bíró Péter szövetségi kapitány is tehetetlen volt, az időkérések pedig feleslegesek.Ezen az estén a magyar női vízilabda válogatott csődbe jutott. 

Csernus Imre évek óta a lányokkal dolgozik, s azt mondják, hogy gyakran ő lendíti túl őket a holtponton. Most Csernusra vár, hogy megfejtse, mi történt Bujkával, Keszthelyivel, Szilágyival és a többiekkel. Az edző és a játékosok ugyanis nem tudnak mit kezdeni ezzel a gyászos szerepléssel. Tóth Ildikó azt mondta a mérkőzés után, hogy igyekeznek összeszedni magukat, s ő most elmegy sírni. Keszthelyi Rita szerint türelmetlenek voltak, talán túl sok volt a három nap pihenő és szerinte  nehéz úgy lőni, hogy három-négy kéz van a kapuban és "ha gondolják, jöjjön be valaki és próbálja meg". Ez azért már magyaros magyarázat volt,különösen annak fényében, hogy a kanadaiak szabályosan játszottak és hát nem egy nézőnek kéne megmutatni, hogyan kell játszani egy zártan védekező csapat ellen.

Háromszor elolvastam Bíró Attila szövetségi kapitány nyilatkozatát, de attól sem lettem okosabb. Állította, hogy semmi olyat nem tett a kanadai csapat, amire ne készültek volna fel. Legalább háromszor, négyszer hivatkozott a pontatlanságra.A sajkát szerepéről, tehetetlenségéről egy szót sem ejtett. Ez is magyarosch szokás, lásd magyar labdarúgás.Mert az rendeben van, hogy a kispadon mindenki fogta a fejét, a szövetségi kapitánynak ennél többre is telhetne. Végül elolvastam Faragó Tamás kommentárját, aki egy mondatban összefoglalta, hogy "Gyakorlatilag magunkat vertük meg, nemcsak a lövések voltak rosszak, az elgondolások is..." Tehát egy kicsivel több volt ez, mint pontatlanság. Kár.

Elolvastam Csernus mai nyilatkozatát, s kiderült, hogy ezzel a kudarccal ő sem tud elszámolni. Ahogy a Nemzeti Sport jegyzetírója mondá, a mentális felkészülés sem sikerült. Az már baj, ha Csernus sem tudja, mi hibázott, akkor ebből a vereségből sem lehet tanulni.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ