RSS Feed

Lyukas a háló

Dalia László - 2017. 07. 22. 8:00:54 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Lyukas a háló

Még júliust írunk, de már kihullott a kupákból a Vasas, a Honvéd és az FTC is. A Videoton még elutazik Bordeauxba, s aztán valószínűleg ők is érzékeny búcsút vesznek a nemzetköz mezőnytől. És ismét leírhatjuk egyszer, tízszer, százszor, hogy lassú a tempó és a felfogás. Ez megy már harminc éve. Vajon meddig húzzuk még?

Az index jól elszórakozott, hogy a minap szerződtetett játékosok halálra dicsérik az új edzőjüket, miközben a többség még nem is ismeri.És akkor egy régi játékos, Sallói meg azt nyilatkozza, hogy amikor az azóta kieső Palermóhoz került, három hétig levegőt sem kapott, mert annyival keményebbek voltak az ottani edzések. Ez már hatvanharmadik efféle nyilatkozat, a DVTK Dániából hazatérő edzője is elmondta többször, hogy a magyar csapatok messze vannak a nemzetközi színvonaltól, ő meg is próbál mindent, hogy felhozza a csapatát. Kíváncsian várom, mire megy, mikor szürkül bele a magyar focivilágba, vagy mikor pakol össze, és megy vissza Dániába.

Ne legyünk naivak, a magyar játékos sosem fogja azt mondani, hogy ő sokat keres, s visszaadja a fizetése felét vagy szögre akasztja a csukáját. nem sok diplomás van a magyar focisták között, de azért ne nézzük őket hülyének. Az edzők más tészta. Azt nehéz megmagyarázni, hogy egy német, holland vagy norvég edző miért nem tart olyan kemény edzést, mint ahogy azt hazájában megszokta, vagy miért nem mondanak le, amikor tehetetlennek érzik magukat. A német Doll néha nem érti, a portugál Pontes vagy a norvég Berg széttárta a karját.A szerb Nikolics vagy a magyar Bódog szépreményű edzők, de képesek lesznek-e igazi csapatot építeni, vagy őket is lehúzza majd a magyar hínár? Az eddigi kísérletek mind megbuktak, s ehhez asszisztáltak a klubelnökök és tulajdonosok. Az MLSZ próbálkozik, d e ha a magyar bajnokságot nem tudja feltámasztani, vagyis se játék, se néző, akkor hasztalan fektetett be Csányi úr. Jobban járt volna, ha még egy vágóhídat épít vagy megvesz két kórházat.

Persze, ha egy magyar focista nagyon nekibúsul, akkor talál magának vigasztalót. Mondhatja, hogy a magyar egészségügy sem világszínvonalú, s a magyar oktatás is a legrosszabb köreit futja, ha a PISA jelentést elolvassuk. Ám egy kis bibi van, a magyar fociba sosem ömlött ennyi pénz. Lyukas a háló, sporik, lyukas a háló.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ