RSS Feed

Hölgyek a gyepen

Mogyorósi Géza - 2017. 07. 21. 8:00:23 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Hölgyek a gyepen

Azt nem tudom, hogy a sikeres, büszke hazánkat minap egy góllal két vállra fektető Andorra nemzeti stoplis brigádja nézi-e a nyári, női labdarúgó Eb-t? De a magyar válogatott hőseinek, edzőinek javaslom, hogy tanulmányozzák a hollandiai kontinens-torna meccseit. Van mit ellesni a lányoktól!

Noha most a picurkát drágára sikeredett magyarországi vizes - fizess! - showra koncentrál a Föld apraja, s nagyja nem árt a hölgy focira is időt szentelni. Bernd Storck vezetőedző tanítványainak kötelezővé tenném, hogy vigyázó szemüket a Holland Királyságra vessék e hetekben! Ott ugyanis az aktuális női Európa és olimpiai bajnok gárdán - naná, németek! - kívül számos tehetséges team kűzdelmeiben gyönyörködhetünk augusztus 6-ig. Pályára léphetnek a magyar fiúkat nem régiben 3-3 góllal elgatyázó Portugália és Oroszország leányzói éppúgy, mint nyugati szomszédaink és Itália sztárjai.

Szotyival, avagy sörrel - netán kombinálva, ülve - Marozsán Dzsenifer személyében a germán nemzeti tizenegy magyar kedvencének is drukkolhatunk. S ott futkározik síppal Kulcsár Katalin is - öregbítve a kárpát-medencei bírók jó hírét. Az érthető, hogy a házigazdák nagyon győzni akarnak, ám ezzel így van a másik 15 team is. Egy nyertese már most van az Eb-nek! Az 55. Bundesliga szezonra és a jövő évi Vb-re váró sportbarátok!

A hivatalosan UEFA Woman's EURO 2017 elnevezésű nemzetközi torna a férfi focihoz képest még új kaland. Az NSZK-ban '56 őszén - forradalmi korszak - éppen Hollandia együttesével játszotta legelső "magán" mérkőzését a német válogatott. A nők egészen 1970-ig illegálisan rúgták a bőrt, mert a DFB tiltotta a "gyengébb nem" gurigázását. {Precízen: „gyengébben fizetett nem”.} Ám így is, mintegy 70 nemzetközi rangadón szerepeltek az 50-as, 60-as években. Nem adva fel a küzdelmet. Mely meghozta gyümölcsét: több világbajnoki címmel! Nos kedves magyar matadorok, ezt a kitartást, játszani akarást, erőnlétet (stb.) kellene eltanulni a szorgos dámáktól! Tudom, nem könnyű házi feladat! De a tavalyi Eb-mámor megmutatta, hogy érdemes harcolni a sikerért. Különben labdába sem rúghatunk!

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ