RSS Feed

Címlapon

Csontos Tibor - 2017. 07. 20. 8:00:04 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Címlapon

Minden tiszteletem és elismerésem a közismert és népszerű, mi több, már legendaként emlegetett zenész több mint ötven esztendős zenekari teljesítményéért. Ama bizonyos Nagy Generáció tagja, képviselője, akinek életműve máig épül, s bár az ötvenöt éve létező együttese körül adódtak a külső szemlélődő számára érthetetlen balhék, az alfától az omegáig már mindent elért rocktársulat máig rockszínre lép, turnézik itthon és külföldön egyaránt. Címlapokról derült ki, hogy súlyos kórral kell megküzdenie.

Az emberfia zavarban is van, hiszen az ötvenöt éves együttes, melynek zenéjén felnőtt, végül is mindent visz. Nincsenek, nem lehetnek zavaró körülmények, a dalaik számítanak, a rongyosra hallgatott lemezeik és azok az érzelmek, gondolatok, élmények, melyek zenéjükhöz fűződnek. Mi több, újságíróként is adódott már számtalan alkalom személyes találkozásokra, interjúkra, közös szereplésekre. Társaságukban az emberfia figyelhette, miként haladnak a csillagok a csillagok útján. Ott volt a legnagyobb koncertjeiken, de kíváncsiságból elzarándokolt nem fővárosi, kisebb színpadot kínáló helyszínekre is, vajon mivel rukkolnak elő kevesebb néző előtt. Nem volt különbség stadion és balatoni szabadtéri színpadi produkcióik között. Latabár Kálmán mondását - Színház ott van, ahol én vagyok! - kölcsönvéve, mondhatni, rockkoncert ott volt, ahol ők voltak, rendezzék azt bármilyen szerény körülmények között is.

Szükséges volt ez a hosszú bevezető, mert szó sincs arról, hogy bármilyen ellenérzés lenne a legendás zenészeket felvonultató rocktársulat bármelyik tagja iránt is a környezetemben. Sokakat  zavar azonban, hogy a társulat egyik tagja címlapra kerülhetett súlyos betegségével, és a róla szóló cikkben hosszan beszél arról, miként derült ki a szervezetét megtámadó kór, hogyan viseli az ezzel járó lelki és testi megpróbáltatásokat. Rokonszenvesen beszél arról, hogy rábízza magát az orvosaira, de ő is mindent megtesz a gyógyulásért, hogy milyen erőt ad neki a közönség szeretete, s a betegsége miatt egyetlen koncertet sem szeretne lemondani. Nincs ember, aki ne sajnálná a máig népszerű együttes kiváltképp népszerű tagját, nincs ember, aki ne szurkolna neki, hogy legyőzze a kórt. 

Ez a címlapszereplés a jelek szerint más, mint a rocksztárnak kijáró címlapfőhajtás. Ellenzői azt mondják, egyetlen közszereplőnek sem kellene betegségével a címlapon szerepelnie, mondván, mindez nem tartozik a nyilvánosságra. Mások viszont éppen azt mondják, joguk van tudni azt is, ha kedvencük ilyen élethelyzetbe kerül, már csak azért is, hogy biztosíthassák legalább lelki értelemben vett támogatásukról, együttérzésükről. Nehéz igazságot tenni az ilyesfajta polémiákban, s nem is lehet úgy leegyszerűsíteni a helyzetet, hogy ízlés dolga, ki mennyire kíván belelátni kedvence magánéletének akár a betegségszeletébe is. A legendás együttes legendája azonban döntött, beszél a bulvárnak, nyilatkozik a televíziónak. Ahogyan ezt korábban is tette mindig, nem véletlenül keresték rendszeresen az újságírók, ő pedig soha nem utasított vissza senkit, szívesen beszélt arról, amiről csak kérdezték. Mostanában a betegségéről kérdezik. Ő pedig válaszol. Válaszoljon? Fotó: Varga Gábor
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ