RSS Feed

Újabb nevek az EU szíriai szankciós listáján

mti - 2017. 07. 17. 18:34:21 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Újabb 16 személy nevét vette fel az Európai Unió a szíriai polgárháborúval kapcsolatos szankciós listájára, mivel szerepük volt abban, hogy vegyi fegyvereket vetettek be a polgári lakossággal szemben a közel-keleti országban - közölte hétfőn a tagállami kormányokat tömörítő tanács sajtószolgálata.

A külügyminiszteri tanács hétfői határozatával nyolc magas rangú szíriai katonai vezető és nyolc tudós került fel a listára, és ezáltal 255-re emelkedett azoknak a természetes személyeknek a száma, akik ellen beutazási tilalmat és vagyonbefagyasztást rendelt el az Európai Unió a civil lakosság erőszakos elnyomása miatt, illetve azért, mert a rezsim kedvezményezettjei vagy támogatói. Emellett büntetőintézkedések vannak érvényben 69 jogi személy ellen is.
    Az EU nemrég hosszabbította meg egy évvel a szíriai szankciók hatályát. A döntés értelmében 2018. június 1-jéig hatályban marad az olajembargó, valamint bizonyos befektetésfajták tilalma. A szankciók exportkorlátozásokat is magukban foglalnak.
    Az Európai Unió 2014 decemberében elfogadott elvi döntése értelmében a szankciós rendszert mindaddig fenntartják a szíriai kormányzattal szemben, amíg nem hagy fel a polgári lakosság elleni erőszakkal.


Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ