RSS Feed

A cigánykirály sem gyalog jár

Dalia László - 2017. 07. 19. 8:00:57 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A cigánykirály sem gyalog jár

Nem értem Oláh Gergőt. Miért nem tetszik az énekesnek, hogy Pati Gyuszi, a Gyöngyösön megválasztott cigánykirály lovashintón, hófehér öltönyben és vérvörös selyemingben érkezett, majd a vacsora után limuzinnal távozott. Meg, hogy több az aranyfogsor, mint a hitelesség. Én például ezt nem vitatnám, biztos megvolt az 18 karátos is.

Oláh Gergő messziről jött, közmunkásként gereblyézett, amikor a tehetségkutatóra jelentkezett és és miután megnyerte az X-Faktort beindult a karrierje. Azóta próbál a  szegényeken, szerencsétleneken is segíteni, nem felejtette el, hogy milyen nyomorból jött. Ám azt elfelejtette, hogy nem ez az egyetlen járható út.Ott van például a cigányság díszpéldánya Farkas Flórián, aki már milliárdokkal nem tud elszámolni. Fél lábbal már a börtönben van, de amíg Orbán nem int be, nem viszik el a zsandárok. Pati Gyuszi királykodhat, nem ő itt a nagy ember, csak bohóckodik. Farkasnak még mindig több híve van, mert ő rendesen tud fizetni, aranyban és devizában is.

A cigány művészek közül kevesen próbálnak a sajátjaikon segíteni, többen inkább elfelejtenék, honnan jöttek,s őket sem lehet megszólni. Igaz, nem is ez a példa. A veszekedő cigány vezetők rossz reklám és mióta szervezetük, az ORÖ dúskál a pénzben és még csak elszámolni sem kell, sőt az emberminisztérium kifizeti helyettük az adósságot, nem a tisztesség diktál. A borsodi, szabolcsi falvakban továbbra kis tombol a szegénység, oda az uniós pénzekből egy fillér sem jut el, miközben néhány millió is segítene fenntartani egy vállalkozást.

Ha a dolgok a helyére kerülnének és a cigányok vezetői a legjobb emberek lennének, akkor maguktól is elindulhatnának felfelé, persze az uniós és állami támogatás akkor is elkelne. Cserdi polgármesterét szoktam emlegetni, de vannak mások is, akik a saját településükön már boldogultak, közösséget építettek, munkát teremtettek, de őket nem mutogatják. Miért is tennék az országos vezetők, hiszen ők más utat járnak, luxusban élnek, s nem járnak le vidékre, sem Borsodba, sem Ormánságba. És megtehetik, mert még  a kormány is őket támogatja.És azt sem illik megkérdezni, ki fizette a cigánykirály limuzinját.

Fotó: Kű Mariann
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ