RSS Feed

Miért nem rendezünk egészségügyi világbajnokságot?

Dalia László - 2017. 07. 13. 8:00:03 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Miért nem rendezünk egészségügyi világbajnokságot?

Megvolt a sajtótájékoztató is, kezdődhet a világbajnokság. Seszták miniszter azt mondta minden rendben, bravúrosan letudtuk ezt is, két év alatt felkészültünk egy nagy világesemény megrendezésére. És tényleg, felépült egy új uszoda, amelynek mindenki a csodájára jár, s biztos zökkenők nélkül lemegy majd a VB. Azt persze a vendégeknek nem kell tudni, hogy ember nincs, aki megmondaná, mibe került ez nekünk.

Ha röviden akarnék válaszolni, azt mondanám, irtózatosan sokba. Ám úgy tűnik, ez nem számít, ha sportról van szó, bármennyit el lehet költeni, bármennyit lehet csalni, csak az uszoda felépüljön, csak a versenyek lemenjenek.És utána a vízözön, amely persze nem az, csak mi látjuk így, mert a kormány hetekig, hónapig ünnepelteti majd magát és átkozza majd azokat, akik elgáncsolták őket, s így nem rendezhetünk olimpiát. Hű, pedig a mostani világbajnokság tapasztalatai alapján, micsoda pénzeket lehetett volna lenyúlni.

Számoljunk egy kicsit. Úgy indult a projekt, hogy 20 milliárd forintból felépül az új Dagály csodauszoda. Azóta ez a szám nem hangzott el, ahogy kiderült, hogy a látványterv is blöff volt. Tehát a szinkronitás megvan. A minap már 1230 milliárdnál tartottunk, de abban a bicikliút is benne van, meg állítólag a gyaloghíd is, amire semmi szükség, hiszen a közelben van egy másik, de arra szükség lesz egy épülő lakóparkhoz, amit egy Fidesz közeli cég húz fel. Nincs két napja, hogy kiderült, van egy bújtatott 30 milliárd orosz és kazah szoftverekre. Ez már nemzetbiztonsági kockázattal is bír, miután többek között NATO tagok vagyunk. Én persze még nagyobb szégyennek tartom, hogy miközben informatikai és start up nagyhatalomnak tartjuk magunkat, kazah informatikusokra hagyatkozunk. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a Dunán felhúzott magasugró torony hatszor annyiba került, mint az oroszoknak, pedig ott is virágzik a  korrupció. Igaz, mint kiderült, külföldi céget nem is engedtek a versenytárgyalás közelébe, tehát a magyar cégek annyit kértek, amit megálmodtak.Valószínűleg életükben nem láttak még hasonló tornyot.

Seszták minisztert persze nem kell félteni, előállt újabb számokkal. Rafinált számlákat vallott be. Maga a világbajnokság szerinte 46.4 milliárd forintba került, ebben a méregdrága megnyitó ünnepség, amit csak a magyar tévé közvetített, is benne van. És mellesleg megjegyezte, hogy a tartós beruházásokra 84 milliárd forintot költöttek. Ezt aztán nem részletezte, ami nagyon megértek. Könnyű lenne ugyanis csámcsogni, hogy valóban szükség volt-e azokra a "tartós" beruházásokra  és egyáltalán valóban tartósak-e.Persze, ne legyünk ünneprontók, van ez a világbajnokság, nyerjünk minél több érmet és imádkozzunk, hogy egyszer a kormányfő véletlenül elolvasson valami kórházi riportot és úgy döntsön, hogy megrendezzük a az egészségügyi világbajnokságot is. És akkor legalább WC papír és folyékony szappan jut minden kórházi illemhelyre. Hajrá Magyarország!

Fotó: Kű Mariann
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ