RSS Feed

Mészáros átigazolt az UNICEF-hez

mti - 2017. 07. 11. 12:56:06 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Mészáros átigazolt az UNICEF-hez

Mészáros Antónia a ma esti Egyenes beszédben jelentette be, hogy egyelőre nem folytatja tévés pályafutását, és az ATV-től a UNICEF-hez megy, ahol ő lesz a szervezet magyarországi ügyvezető igazgatója.Az Indexnek adott interjúban pár hónapja többek között azt mondta, hogy ő az a típus, aki addig lojális, amíg vele is korrektek.


Nem tudni, hogy végül mi vezetett odáig, hogy elhagyta az ATV-t, bár az, hogy a UNICEF hazai vezetője lehet, az azért elég nyomós indok.  Bár  azt is  mondta, hogy politikai befolyást nem tapasztalt a műsorában, és nem gondolja, hogy a tévé irányt váltana, de ha politikai nyomást érezne, akkor felállna.

Mészáros Antónia az ELTE angol szakán diplomázott, dolgozott a BBC-nél, politikai háttérműsorok készítésével foglalkozott, de járt Koszovóban, Zimbabwéban és Irakban is - a haditudósítók közül egyedül ő jutott be az angol hadsereg sivatagi főhadiszállására. Londoni munkájával egyidejűleg a magyar sajtóban is jelentek meg írásai, 2005-ben elnyerte a Minőségi újságírásért díjat (pár évvel később a díjat odaítélő alapítvány kuratóriumi elnöke is lett).

2006-ban könyvet jelentetett meg Az unió nomádjai címmel, ami az Európai Unióhoz történő csatlakozás után nyugatra vándorolt kelet-európai munkavállalók életével foglalkozik. 2006-ban került az MTV-hez A szólás szabadsága és Az Este című műsorokat szerkesztette, utóbbit vezette is, az MTV-s munkával párhuzamosan pedig dokumentumfilmeket forgatott a BBC World-re - az egyiket beválasztották az év legjobb BBC-s dokumentumfilmjei közé.

Az Orbán Viktorral készült 2010. júliusi beszélgetése után egy délutáni csevegőműsorban kapott helyet. 2011 nyarán a köztévétől többek között őt is elbocsátották. Ezután az ATV-n vezette a Szabad szemmel című vasárnap esti, majd péntek esti háttérműsort, valamint a Start című reggeli műsort. Előbbi megszűnt, utóbbiból kiszállt, és az Egyenes beszédben volt látható Kálmán Olga távozása után.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ