RSS Feed

Schumacher a Sporthírességek Csarnokába került

M. A. - 2017. 07. 11. 12:42:02 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Schumacher a Sporthírességek Csarnokába került

Hétfő este hivatalosan is a Német Sporthírességek Csarnokának tagjává választották Michael Schumachert. A Német Sportsegély Alapítvány és a Bild című bulvárlap még januárban indított szavazást arról, melyik az a két sportoló, akinek leginkább a hírességek között a helye.

A közönségszavazást a férfiak mezőnyében nagy fölénnyel (67%) a hétszeres Forma–1-es világbajnok Michael Schumacher nyerte, míg a nőknél a biatlonos Magdalena Neuner lett a befutó. A hivatalos beiktatásra hétfő este került sor Marburgban.

Schumacher és Neuner a hírességek csarnokának 103. és 104. tagja lett, olyan nagyságok közé kerültek, mint Franz Beckenbauer, Joachim Löw, Gerd Müller, Sepp Herberger, Boris Becker vagy Stefi Graf. Ők az elsők, akiket közönségszavazás alapján választottak be.

A hétfő esti gálán Norbert Haug mondott beszédet Schumacher felvétele alkalmából. „A legnagyobb benne az emberi oldala. Az lenne a legszebb, ha ma köztünk lehetne” – mondta a 2013 végén súlyos balesetet szenvedő legendáról. „Michael az autósport zászlóvivője volt, a versenyzők vezércsillaga a világ minden táján.”

Schumacher síbalesete óta elzártan él a külvilágtól, pontos információk állapotáról szinte csak találgatások útján látnak napvilágot, de az biztos, hogy a Forma-e legendája még most is küzd, és harcol egy valódi életért.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ