RSS Feed

Svájc: van, aki nem iszik

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2017. 07. 08. 17:04:46 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Svájc: van, aki nem iszik

A 14 év feletti svájci lakosság közel kétharmada riktábban-gyakrabban felhörpint egy korsó sört. De a szesztartalmú italok közül a hazai vörösborokból kortyolják a legtöbbet a mini köztársaság polgárai. Ám az import piák is fogynak 2017 nyarán!

A megkérdezett svájciak többsége jelezte hazafiasan, hogy a „Made in Swiss” italokat kedvelik a leginkább. A toplistán az alpesi állam vörösborai (73 %) állnak, megelőzve a hasonló, külföldi cimkés portékákat. Derék dolog! A belföldi fehér nedűknek is komoly rajongótábora (68 %) van. Alig csúsztak le a dobogóról a pezsgők. Minden második 14 év feletti iszik néhanapján sört: snapszot a válaszadók 47 százaléka fogyaszt szívesen. Higgyük el!

A rozéborok (47 %), whisky-k (36 %), konyakok (31 %) kevésbé csábítják a szesztestvéreket Svájcban. Összességében kevesebbet piálnak a jóléti miniország lakói, mint negyedszázada. Napjainkban már a 9 litert sem éri el az egy főre jutó (tiszta)szesz fogyasztás. Örömteli trend, hogy a tinédzserek körében is mérséklődött a durva italozás a 21. században, mely annyira divatossá vált a korábbi évtizedekben. Tegyük hozzá: szerte Európában!


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ