RSS Feed

Berlin: egyre több autó

Mogyorósi Géza (Berlin) - 2017. 07. 09. 17:02:49 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Berlin: egyre több autó

Az Európai Unió legnépesebb tagállamában 2017-ben, már bő 1,5 millió új gépkocsit helyeztek üzembe. Folyamatosan nő a járműpark a német fővárosban is, ahol egy évtizeddel ezelőtt még alig 1 millió négykerekű gurult.

A Michael Müller vezette szocdem-zöld-balos Spree-parti koalíció folyamatosan ígéri, hogy megoldást talál a környezetkárosító forgalom mérséklésére, a parkolóhely hiányra és a durván szabálytalakodó járművezetők kiszűrésére. A kormányzó főpolgármester és szakértői mind több közúton tervezik a 30 km/órás sebességkorlátozás bevezetését, ami 2017 nyarán igen felháborította az autósok zömét. Pláne, hogy miközben nő a kerékpáros útak hossza a 3,6 millió lakosú világvárosban, addig rengeteg biciklista a járdán, a forgalommal szemben, piros lámpára fittyet hányva száguldozik, mások és saját biztonságát kockáztatva.

A berlini gépkocsik száma 2010-ben lépte át az 1,1 milliós (rém)álom határt. A kereskedők örvendenek, a forgalomszervezők, környezetvédők pedig panaszkodnak. Főleg, hogy sok százezer dízel verda is károsítja a klímát és az elektromos/hibrid modellek még napjainkban is ritkák. Immáron 1,2 millió négykerekű robog Közép-Európa legnépesebb, erdőkben, vizekben gazdag fővárosában, ahol mindennaposak az útbontások, közlekedési dugók, kisebb-nagyobb karambolok.



Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ