RSS Feed

Nyakörvek tartósságát tesztelték

mti - 2017. 07. 08. 8:00:52 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Nyakörvek tartósságát tesztelték

Kutyáknak szánt kullancsirtó és -riasztó nyakörvek tartósságát tesztelte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a Magyarországon engedélyezett termékek hatásosak a gyártók által vállalt időszak végéig.

A közlemény szerint a Nébih szakemberei 14, engedéllyel rendelkező mintán - 9 irtó és 5 riasztó hatású nyakörvön - végeztek tartóssági tesztet. Az ellenőrzés során figyelembe vették, hogy a gyártók terméktől függően más-más időtartamra vállalják a hatás hosszát, 38 naptól egészen 8 hónapig.
    A Nébih megállapította, hogy egy termék kivételével a nyakörvek tartalmaztak hatóanyagot a vállalt hetek-hónapok elteltével is. Ugyanakkor az az egy riasztó hatású termék is - amelyben nem mutatták ki a levétel után hatóanyag jelenlétét - megfelelőnek tekinthető, hiszen a használat során nem volt élősködő a kutyában.
    A hivatal felhívja a figyelmet, hogy az állattartók kizárólag engedéllyel rendelkező termékeket vásároljanak, tájékozódjanak a készítmények hatásáról, figyeljenek a csomagolásra, valamint legyenek óvatosak az internetről rendelhető, engedéllyel nem rendelkező termékekkel, mert azok komoly kockázatok jelentenek.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ