RSS Feed

Gyulai Memorial: a legfontosabb a színvonal fenntartása

mti - 2017. 07. 06. 13:00:28 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Gyulai Memorial: a legfontosabb a színvonal fenntartása

Spiriev Attila, a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) sportigazgatója szerint a legfontosabb a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj remek színvonalának fenntartása.

"Nagy titokban számítottunk csak ekkora sikerre. Évekkel ezelőtt álmodtunk egy nagyot, és amikor létrehoztuk ezt a viadalt, azt tűztük ki magunk elé, hogy egy ilyen fantasztikus hagyományokkal és nagy költségvetéssel rendelkező versenyt elcsípjünk" - jelentette ki Spiriev szerdán az M1 aktuális csatorna Ma este című műsorában. Arra utalt ezzel, hogy a hétfőn és kedden rendezett székesfehérvári viadal az olimpiai és világbajnokokat felvonultató mezőny eredményeinek köszönhetően megelőzte összpontszámban az oslói Gyémánt Liga-viadalt. 
    Hozzátette, egyelőre alapvető infrastrukturális akadályai vannak egy magyarországi Gyémánt Liga-verseny megrendezésének, mivel nincs erre alkalmas stadion.
    A legfontosabb, hogy megszilárdítsák ezt a színvonalat. Kiváló volt a mezőny és fantasztikus a hangulat, ezek kell fenntartani - szögezte le. A verseny sztársportolói, például a 100 méteren győztes Justin Gatlin (képünkön), a 800 méteren diadalmaskodó David Rudisha vagy éppen a női 100 gátat a világ idei legjobb idejével megnyerő Kendra Harrison amellett, hogy kiváló eredményeket értek el, közvetlenek is voltak a szurkolókkal.
    "Jól sikerült a nap végén az eredményhirdetés, bejöhetett a pályára a közönség, a drukkerek fotózkodhattak a versenyzőkkel, akik élvezték ezt" - fejtette ki. 
    A verseny szlogenje "dimenziót váltunk" volt, és Baji Balázs valóban új dimenzióba emelte az országos csúcsot 110 gáton - utalt a 13.15 másodperccel negyedik helyen végzett atlétára Spiriev. Kiemelte azt is, hogy az olimpiai bronzérmes Márton Anita háromszor is 19 méter fölött dobott - végül 19,48 méterrel nyerte a súlylökést -, míg a diszkoszvetésben élen zárt Kővágó Zoltánt "Gyulai-specialistának" nevezte.
    Az augusztusi londoni világbajnokság előtt még fontos utánpótlásversenyekre, kontinensbajnokságokra és a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF) koncentrál a MASZ - mondta -, hiszen ezeken azok szerepelnek, akik 2024-ben és 2028-ban "a magyar atlétika krémje lesznek az olimpiákon".


Fotó: iaaf.org
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ