RSS Feed

A Vasas kikéri magának

Dalia László - 2017. 07. 07. 8:00:33 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

A Vasas kikéri magának

A sportlap Gyanú címmel írt jegyzetében kétségeit fejezi ki, hogy valós eredmény született-e a Beitar elleni meccsen, hiszen az utolsó öt percben kapott három gyermeteg gól nehezen magyarázható.Nyilván én is fel lennék háborodva, ha a bundának az árnyéka sem követne egy ilyen mérkőzést, de akkor racionális magyarázattal kell szolgálni. A Vasasnak ez nem nagyon sikerült.

Hogyan is érvelnek a piros-kékek? Állítják, hogy öt komolyabb kerettagjuk is hiányzott
és az egyik legjobbnak tűnő cseh igazolásunk (Vit Benes) nem játszhatott. És ahogy írják
"Más csapatoknál - ahol a jó marketingnek köszönhetően hozzánk képest jóval több külső szponzori pénz érkezik -, már az egy ember hiányát is problémaként fogják fel. Igen, sok minden egyéb hibát fel lehet sorolni, amit elkövetett, elkövethetett a csapat, de egy vereség mögött azonnal erkölcstelenséget keresni - visszafogottan fogalmazva is -, nem fair" - szól az összegzés.

Általában egyetlen klub sem a legjobb csatával áll fel, mert mindig van sérült, vagy egy új igazolás, akinek  még nincs engedélye, vagy még nem épült be a csapatba. Ám, ha egy csapat 85 percig 3:1-re vezet, akkor az tartalékosan is jobb, mint az elenfele és a valószínűségszámítás szerint több rendkívüli tényezőnek kell közrejátszania, hogy efféle bukta megtörténjen. Ahogy azt már korábbi cikkemben megjegyeztem, a Megye III-ban focizó amatőrök is tudják, hogy kell lasítani a játékot, miután bekaptak egy gólt és már csak néhány perc van vissza. Az viszont már-már elképzelheteteln, hogy az ellenfél játékosa negyven méteren át vezetve a labdát, több védőn átverekedje magát és úgy rúgjon gólt. Úgy dőltek jobbra-balra a magyarok, mintha megtervezett koreográfiája lett volna.

Nem fair, valóban nem fair, rögtön bundát gyanítani, de hát mire gondoljon a laikus vagy a szakértő, ha ilyen csúfosan megbukik öt perc alatt a magyar bajnokság bronzérmese? Akkor mondjuk ki, hogy erőnlétileg alkalmatlanok egy nemzetközi meccsre. Ez viszont súlyos állítás a magyar focira nézve, hiszen német edzővel, hetekig készültek, többek között erőnléti edzésekkel és gondolom, mérték is a játékosok terhelhetőségét. Storck kapitányt sokan cikizték a mérések miatt, de a jó EB-szereplés talán többek között annak köszönhető, hogy mindig tudta, melyik játékos, milyen erőállapotban van. A Vasasnál az egész csapat összeomlott az utolsó öt percben. Oening edző elemzést ígért, talán érdemes lenne megvárni, mire jut...

Egyelőre nem tudjuk, mi let az elemzés vége. Azt viszont láttuk csütörtökön, hogy a Vasas simán kiesett.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ