RSS Feed

Pásztory Dóra levelét megírta

Dalia László - 2017. 07. 04. 8:00:40 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Pásztory Dóra levelét megírta

Lehet, hogy paralimpikonnak kell lenni, hogy elég bátor legyél széllel szemben úszni? Pásztory Dóra végül is nem tett többet, mint fmegfogalmazott néhány kérdést Hosszú Katinkának, amire eddig az úszó nem válaszolt, pedig a fél világ kiváncsi lenne rá. Mert abban biztos vagyok, hogy több riporter megpróbálta már elkapni egy körre Katinkát, de ő nem állt kötélnek, csak nyílt leveleket ír és kinyilatkoztat.

Pásztory Dóra a kétszeres paralimpiai úszó bajnoknak elege lett a nyílt levelekből, abból, hogy nem láthat Katinkával egy élő interjút, és "elege van a pletykákból, amelyek valóságtartalmáról nem lehet fogalmunk, mert nincs, aki feltehetné a kényes kérdéseket szemtől szembe és elege van abból, hogy Hosszú összefogásra szólít fel, amikor neki szüksége van rá, de hallgat, amikor más érdekében kellene felszólalnia". 

Pásztorynak van igazsága, de ugyanakkor nem ismerős ez a helyzet? Nem ugyanezt a forgatókönyvet látjuk a napi politikában, pártunk és kormányunk nem ugyanezt a viselkedési formát űzi? Hosszú Katinka csak átvette Orbán stílusát, teszi, amit gondol és nem gondol se emberrel, se istennel. És eddig Hosszúnak is minden bejött, már nem Gyárfás a szövetség elnöke a háromszoros olimpaiai bajnok mindent megkap, amit megálmodik. ha ő akar edzeni az uszodában, akkor a többiek mehetnek máshová, ha szemet vetett Csillebércre, akkor az is az övé lesz, onnan is mindenkinek mennie kell.

Vajon miért nem akar Hosszú beszélni? Mert hát mit is mondhatna, hogyan lehetne ezt a helyzetet kimagyarázni, hogy csak a saját érdekeivel, a saját klubjával törődik? Az új elnök, Bienerth bajban is van, mert már nincs Gyárfás, a hangulat viszont nem javult, forrong az úszóvilág. Persze, Hosszút senki nem merte támadni, mert úgy tudják, hogy a vezénylő tábornok védelme alatt áll. Gyárfást is elviselték, akkor álltak be többen Hosszú mögé, amikor már eldőlt a meccs. Ez cikis helyzet, jobb kussolni. Pásztory hiába adta meg a kezdő hangot, körötte néma csönd. Hosszúék sem szólalnak meg, talán az orbáni taktikát követik, úgy tenni, mintha semmi sem történt volna. Végül is egy paralimpiai bajnok nem ugrálhat sokáig.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ