RSS Feed

NSZK – Mexikó: titánok csatája

Mogyorósi Géza - 2017. 06. 29. 8:00:17 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

NSZK – Mexikó: titánok csatája

Van annak valami diszkrét bája, amikor volt gyarmattartó és hajdani elnyomottja lép pályára az egykori Szovjetunió kies tájain. Az oroszországi FIFA Confederations Cup Afrikában régen várt rangadója volt a világbajnok német labdarúgó team összecsapása a kameruni stoplis brigáddal. Csütörtökön este is két kontinens zseniális foci csapata feszül majd egymásnak.

Joachim Löw számítása bejött – fiatalos teamje 3:1-re verte a tehetséges afrikai gárdát. A német szövetségi kapitány együttese csütörtökön este Mexikó válogatottjával játszik majd. „Nagyon nehéz ellenfél” - nyilatkozta már a meccs előtt az örökifjú germán tréner, aki eddig láthatóan élvezte a Confed Cup csatáit. Hiszen sok gólt löttek a (zömében huszonéves) közép-európai srácok. Talán a Kárpát-medencében sem árt odafigyelni az oroszországi CC rangadókra. Csodálatos az amikor szerénység párosul tudással, rutin kisérletező kedvvel. Mi is történt eddig a július elejéig tartó tornán a szláv gyepen?

Több szempontból is érdeklődéssel ültem le tévét nézni a múlt hét elején. Egyrészt az NSZK-Ausztrália mérkőzést abban a mediterrán városban játszották, ahol 35 esztendővel ezelőtt magam is kellemes órákat töltöttem. Másrészt a ZDF közszolgálati csatornán Béla Réthy, a kitünő, magyar származású sportszpíker kommentálta a füvön zajló eseményeket! Nos sem Szocsira, sem a germán aranylábú brigádra nem ismertem rá! Az idegenforgalmi reklámot a Confed Cup buli legdélibb helyszínéről most mellőzném. De annyit azért illik lejegyezni, hogy festői a táj, remek a klíma és klassz az aréna is, ahol öt gólnak örvendhettek a szurkolók. Még 29 ezren sem voltak. Pedig a fehér-fekete mezes, fiatal német team, s a részben európai klubokból ismert, öreg(esebb) kengurúföldi banda összecsapása tartogatott izgalmas pillanatokat. A lelkes, fiatal Löw brigád 3:2-re nyert. A széphajú német tréner szívéről láthatóan hatalmas kő esett le. Ám rivális kollégájának, az athéni születésű Ange Postecoglounak sem kellett szégyenkeznie a vadiúj Olimpiastadionban történtek miatt. Második meccsén döntetlent (1:1) játszott a DFB-Elf Chile remek csapata ellen. 

A Löw srácok vasárnap Kamerun együttesével randevúztak Oroszországban. Ez a 24 millió lakosú afrikai állam 1884 és 1919 között a Német Császárság gyarmata volt – az első félidő döntetlenje szép siker a fekete kontinens gyöngyszemének. Ám a szünet után megtáltosodtak a közép-európai legények! S győztek 3:1-re. Ha ezt csütörtökön este is meg tudják ismételni Mexikó válogatottjával szemben, akkor jó esélyük van arra, hogy megnyerjék a vasárnap záródó  FIFA Confederations Cup-ot. Micsoda nyár!


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ