RSS Feed

Mennyit ér a magyar gólkirály?

Dalia László - 2017. 06. 28. 8:00:43 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Mennyit ér a magyar gólkirály?

A kérdés nagyon gyorsan megválaszolható, így akár költőinek is nevezhetném. Eppel Márton a magyar gólkirály, s állítólag több külföldi csapat is érdeklődik iránta. Ez persze nem több, mint pletyka, hiszen Eppel ára mindössze 350 ezer euró. Vagyis aprópénz. S ha a PAOK vagy a Maccabi Tel Aviv komolyan gondolja a magyar gólkirály szerződtetését, nekik ez nem pénz.

A sportlap szerint a játékos szerződése 2018-ig szól, tehát a kluboknak zsebükbe kell nyúlni, mert a tulajdonos nem engedi, hogy a legjobbjukat apópénzért adják el. Talán ezzel magyarázható, mármint a sportlap szerint, hogy nem érkezett konkrét ajánlat. Mintha a külföldi klubok megijedtek volna a 350 ezer eurós vételártól. Félek, hogy nem egészen erről van szó. Mondjuk, ezek a csapatok tartanak játékosmegfigyelőt, akik vannak annyira profik, hogy nem elégednek meg egy gyenge magyar bajnoki meccsel, hanem nemzetközi meccsen is tesztelik a kiszemelt játékost. Eppel pedig öngólt fejelt az oroszok ellen, s gyengécskén játszott Andorra ellen is, amelyen a magyar válogatott is égett, nemcsak ő. Ám, ha Eppel véletlenül talál egy gólt az ötödosztályú spanyol bajnokságban focizgató andorrai hátvédek mellett, az sem lett volna feltűnő. S valljuk be, ezen a két meccsen Eppel a 350 ezer eurót sem focizta ki magából.

Egy rendes sportlaptól persze elvárná az olvasó, hogy ad némi útbaigazítást, mit is érnek a mi játékosaink, s miért nincs rájuk kereslet, de milyen alapon várjuk el, hogy a szaklap jobb legyen, mint maga a magyar foci.Igaz, viszont azt a luxust sem engedhetné meg magának, hogy mindenféle kritika nélkül olyan interjúkat közöljön, mint Détárival, aki edzőként eddig nem sokat ért el, inkább bukdácsolt, viszont elképzelné magát szövetségi kapitánynak.A képzeletnek nincs határa, de azért szálljunk le néha a földre, s ne a hasábokról vagy a stúdióból üzengessünk, hanem először a pálya szélén próbáljunk megtanulni egy másik szakmát, ahogy azt például Dárdai vagy Löw tette - Németországban. S ahogy egyébként ugyanez a lap megjegyzi, a hazatérő horvát és szerb játékosok egykori klubjuknál utánpótlásedzőként próbálják visszaadni, amit az angol, spanyol, német vagy olasz klubjukban megtanultak.

Már meg sem lepődöm, amikor 4-5 milliós fizetésekről olvasok a magyar bajnokságokban, s nevetve mesélik a  szakértők, hogy ennél többet a német, olasz másodosztályban sem lehet kapni, tehát nincs miért törniük magukat a magyar játékosoknak, hiszen arról már régen nem álmodhatnak, hogy akár Berlinben, Brémában vagy Frankfurtban játszhatnak. Csak Dzsudzsáknak lett volna esélye, hogy a Hertha szerződtesse, de ő is a pénzt választotta, mint utóbb Dárdaitól megtudtuk. A jelenlegi legjobb magyar játékos ugyanis nem mesélte el...

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ