RSS Feed

Nikolics, a gólgyáros

Dalia László - 2017. 06. 21. 8:00:26 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Nikolics, a gólgyáros

Lassan már csak egy-két játékosunk szerepel erős európai bajnokságokban, így már annak is örülünk, hogy Nikolics, a Videoton és a Legia Varsaw után az amerikai bajnokságban is ontja a gólokat. Igaz, egy kicsit ő kilóg a mezőnyből, hiszen eredetileg szerb, csak Zentán nőtt fel. A mentalitása nem is magyar, hihetetlen akarással küzdi magát mind feljebb, mert tehetségben sem Nyilasival, sem Détárival nem mérhető.

A sportlap épp a minap írt végre arról, hogy milyen sok magyar fiatal focista került ki időben nyugati klubra, de többségük előbb-utóbb hazatért. Mondja is Vincze Ottó, hogy akinek csak tehetsége van, kitartása, szorgalma nincs, az már el se induljon. A mostani U17-es válogatott csapat színe-java külföldi klubcsapatokban játszik, talán ők már jobban bírják majd. Ám erre nem vennék mérget, hiszen ott van Tajti Mátyás, aki a Barcelonában rosszul érezte magát, panaszkodik az ottani felfogásra, ma már a Malaga U 19-ben játszik, de hogy lesz- e belőle nagy játékos, hát ezek után nehezen hiszem. Pedig két éve még variált, hogy a Realhoz vagy a Barcához menjen. Bár rám cáfolna.

Jól mondja Vincze Ottó, s nem kell a magyar játékosokat lebecsülni. Többen közülük még időben felmérték, hogy egy rendes profi csapatban nem elég a mezüket a pályára küldeni, azért is meg kell harcolni az edzésen, hogy egyáltalán számításba vegyék őket a kezdőcsapatnál.Nos, ők voltak azok, akik nem is szerződtek ki, bár lett volna lehetőségük. No, nem azért, mintha nem játszottak volna szívesen egy belga vagy francia élcsapatban, meg nem kerestek volna örömmel egy kicsivel több pénzt.Ám nem akartak izzadni, nem akartak leégni, s a kispadon ücsörögni,amikor itthon sztárok voltak.S magyar pályán is kerestek eleget, amiből bőven tehettek félre a visszavonulásuk utáni időkre. És ez ma sincs másként.Amikor 4-5 milliós fizetések lapulnak a borítékban, akkor hülye lenne a játékos két-három határral odébb kockáztatni a bőrét.

Jól mondja a sportújságíró, hogy amíg itthon az uram-bátyám rendszer uralkodik, aligha lesz rendes piac, profi szellem. Mert hát hiába ömlik a pénz a fociba, hiába épülnek stadionok, attól senki nem tanul meg focizni és nem fog az utolsó vérig küzdeni. S míg a leggazdagabb klub nem a saját utánpótlását, akadémiáját tolja fel az első csapatba, hanem összevásárolja a legdrágább játékosokat, addig Csányi úr nagyon egyedül van. És hiába látja jól az MLSZ elnöke, nem az a magyar foci kulcskérdése, hogy Storck megy vagy marad. Ám a  magyar ugaron nehéz új barázdát nyitni...

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ