RSS Feed

Vívó Eb: eredményes, tisztességes szereplés

mti - 2017. 06. 18. 18:35:26 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Összességében elégedett az egy ezüst és három bronzérmet szerző vívó-válogatott Európa-bajnoki szereplésével Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány.

"Érzésem szerint több pozitívuma volt az Európa-bajnokságnak, és ha fényes sikert nem is említenék, de eredményes, tisztességes szereplést igen" - idézte őt a hazai szövetség honlapja.
    A szakvezető számára a legkellemesebb meglepetés a 16 éves Pusztai Liza teljesítménye volt, aki harmadik lett a női kardozók mezőnyében.
    "Ugyanakkor rögtön hadd tegyem hozzá, hogy két olimpiai bajnokunk is remekül teljesített. Nyilván őket mindenki kétszerezett erővel le akarja győzni, mégis nagyszerűen szerepeltek" - utalt arra, hogy a kardozó Szilágyi Áron második, a párbajtőröző Szász-Kovács Emese pedig harmadik lett.
    Udvarhelyi Gábor a legjobb négy közé jutott csapatokkal - a Szilágyi, Gémesi Csanád, Szatmári András, Decsi Tamás összeállítású, bronzérmes férfi kardválogatottal, illetve a negyedikként záró női kardozókkal és tőrözőkkel - is elégedett volt, továbbá kiemelte az "értékes skalpokat" begyűjtő, a negyeddöntős mezőny alsó ágán az olaszokat és a franciákat is legyőző férfi párbajtőrözők ötödik helyét is.
    A szombaton zárult tbiliszi Eb-n élcsoportos helyezést ért még el tőrben Kreiss Fanni (5.), valamint kardban Decsi (5.) és Gémesi (7.)
    A kapitány ugyanakkor többet várt a férfi tőregyüttestől és a női párbajtőrcsapattól.
    "Akadnak egyéb érdekes szakmai kérdések is, nem tartom kizártnak, hogy több fegyvernemben lesz változás a mostanihoz képest a világbajnoki csapatban" - tette hozzá.
    Az év fő versenye, a lipcsei vb hétfőhöz egy hónapra kezdődik.

    A tbiliszi kontinensviadal éremtáblázata:
                ARANY   EZÜST   BRONZ
Olaszország       4       3       4
Oroszország       3       6       1
Franciaország     3       -       3
Németország       1       1       1
Grúzia            1       -       1
Magyarország      -       1       3
Ukrajna           -       1       -
Észtország        -       -       2
Románia           -       -       2
Csehország        -       -       1


Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ