RSS Feed

Fesztivál a testi-lelki-szellemi egészségért

M. A. - 2017. 06. 11. 8:20:43 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Fesztivál a testi-lelki-szellemi egészségért

Minden évben van egy nap, amikor több ezer ember sereglik egy helyre Budapesten, hogy utat keressen önmagához, egymáshoz és valamihez, ami túlmutat az anyagi világon. Ez a különleges esemény a Napfényes Fesztivál, melyre idén immár 14. alkalommal látogathatnak el az érdeklődők június 6-án.

A fesztivál gerincét idén is a nagyteremben zajló előadások jelentik, melyek az ember holisztikus megközelítésének jegyében tárják fel az egészség, a boldogság és a teljesség felé vezető út újabb titkait, rejtett összefüggéseit. Idén is színpadra lép Müller Péter író, Laár András előadóművész és Váradi Tibor természetgyógyász, vallásbölcsész. Egy év kihagyás után ismét vendégünk prof. dr. Bagdy Emőke pszichológus, valamint dr. Boldizsár Ildikó meseterapeuta.

Az előadások között színvonalas művészi produkciók várják a közönséget egy igen színes kínálatot felvonultató műsorfolyammal: délelőtt a Táncművészeti Főiskola néptánccsoportja, majd Holcz Gábor bűvész ejti ámulatba a nagyérdeműt, délután Szinetár Dóra válogat az elmúlt 30 év legnagyobb musicalslágereiből. A Magyar Zsonglőr Egyesület akrobatái és zsonglőrei – köztük Zeitler Csongor idei magyar zsonglőrbajnok – egy cirkuszi varieté műsort adnak elő, később pedig színpadra lép az igényes pop a capella hazai úttörője, a tavaly nagy sikert arató Fool Moon együttes. A nap Kövi Szabolcs vetítéssel egybekötött meditatív koncertjével zárul.

A szabadtéri színpad idén is a gyermekeké: koncertek, bábszínház, gyermekeknek szóló bűvészműsor várja az ifjabb korosztályt. Az idei év újdonsága az interaktív mesélést a táncházzal, sőt a szituációs szerepjátékkal ötvöző Görömbő Kompánia, melynek produkciója különleges élmény gyermekeknek és szüleiknek egyaránt. Fellép emellett az évek óta nagy sikert arató Mintapinty együttes és a Katáng zenekar is. A szabadtér további újdonságai a népi- és ökojátszópark, valamint a sportpálya. Idén is lesz természetesen meseösvény, kézműves sarok és társasjáték sátor – egy nap talán kevés is kipróbálni mindazt, amire a gazdag kínálat lehetőséget nyújt. A szabadtéri programok kialakításánál a felnőttekre is gondoltunk: akik nyitottak a kihívásokra, a meglepő feladatokra, a testi-lelki erőpróbákra, azoknak az önismereti utcát érdemes végigjárniuk, akik pedig kreatív elfoglaltságra vágynak, azokat a festősátor és a zenesátor várja.

A fesztivál elmaradhatatlan része a natúr- és biotermékek vására, valamint az egészséges és finom ételeket felvonultató vendéglátás is, mely vegán különlegességekkel – beleértve a süteményeket és a fagyit – várja a nap során megéhező látogatókat.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ