RSS Feed

Az andorrai kaland

Dalia László - 2017. 06. 11. 8:00:12 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Az andorrai kaland

Csányi Sándor azt mondta az andorrai meccs után, hogy aludjunk rá néhányat, mielőtt levonjuk a konzekvenciákat. Mondhatta volna szebben is Kis lovag, azaz az MLSZ elnök, de kár volna Mohácsot kiáltani,vagy elverni a port a német szövetségi kapitányon. Miközben magyar edzők fognak hamarosan farkast kiáltani, ne felejtsük el, amit láttunk. A magyar gólkirály például ezúttal nem rúgott öngólt, de mást sem.

Storck mester jót akart, azt hitte, pihentethet akár csak egyetlen válogatott játékost is, miközben már az oroszok ellen látszott, hogy a magyar gólkirály legfeljebb a saját kapujára jelent veszélyt, s Andorra ellen ordító helyzetben is csak a kapusba tudta rúgni a labdát. Most már talán a német edző is tudja, hogy haza kellett volna hívni Nikolicot, beválogatni Futács Márkót és bárkit, aki csak egyszer is megvillant a Zöld-foki szigeteken. Ennyire gyenge a magyar foci, ennyire átverés a stadionépítés és a túlzás a babusgatás, amit egyetlen jó EB- szereplésért kaptak a fiúk. Mert hát a magyar focisták a havi több milliós fizetéssel nagyon jól elvannak itthon, többségük ki sem akarja magát próbálni külföldön, mert tudja, hogy ott még a csapatba kerülésért is meg kell halni edzésen. Itthon húsz perc szaladgálás után, kocognak még hetvenet, az sem izgatja őket, hogy néző aztán sehol nincs, üresen konganak az új stadionok.

Kemény a műfű, meg csúszik is, ha a mérkőzés előtt meglocsolják, de a fiúk lelazsáltak 45 percet, s a védelem össze-vissza szaladgált, az andorrai fejes gól oltári nagy potya volt, a játékos véletlenül jól találta el a labdát, de miután a közelben sem volt az őrzője, megvolt rá az esélye. S épp ilyen góllal kellett kikapni. Egy égből pottyant góllal. A második 45 percben is ész nélkül szaladgáltak a fiúk, ívelgették kapu előtt a labdát, miközben fejelni senkinek sem sikerült, ebben is jobbak voltak a lesajnált andorraiak.

Meglehet, mégis annak van igaza, aki amatőrré tenni a magyar focit, s ha majd olyan jók lesznek, mint utoljára harminc-negyven éve, akkor lehet beszélni fizetésről, meg profi bajnokságról. Addig ne idegesítsük magukat, nézzük a spanyol, angol vagy német meccseket. A minap mondta valaki, hogy manapság olyan közepes játékkal is milliárdokat lehet keresni, mint Dzsudzsák, a hajdani sztárok aprópénzért fociztak. Ám az még nagyobb rejtély, hogy amikor a magyar válogatott csapatkapitánya már megkereste az unokája zsebpénzét is, miért ment ki egy arab országba, a Hertha helyett. A Bundesligában ugyan kevesebbet keresne, de ott jobb játékos lehetett volna. Vagy ez már nem játék?


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ