RSS Feed

Szálláshelyek - 24 százalékos forgalomnövekedés

mti - 2017. 06. 10. 12:41:33 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Szálláshelyek - 24 százalékos forgalomnövekedés

A kereskedelmi szálláshelyek vendégforgalma 24 százalékkal nőtt áprilisban az előző év azonos időszakához képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. A tájékoztatás szerint 2017 áprilisában a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 22 százalékkal, a belföldi vendégeké 28 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest.

    A külföldi vendégek száma 16 százalékkal 1,2 millióra emelkedett áprilisban az előző év azonos időszakához képest, a vendégéjszakában mért forgalom közel kétharmada Budapesten koncentrálódott, ahol 20 százalék volt a növekedés, az ország Budapesten kívüli területén 25 százalékos növekedést mértek a kereskedelmi szálláshelyek.
    A belföldi vendégek száma 21 százalékkal bővült áprilisban egy év alatt, és megközelítette a 996 ezret. A vendégéjszakában mért forgalom mindegyik szállástípusban és turisztikai régióban kétszámjegyű növekedést ért el - közölte a KSH.
    A szállodák szobakihasználtsága 8,4 százalékponttal, 61 százalékra nőtt áprilisban az egy évvel korábbihoz képest.
    A kereskedelmi szálláshelyek bruttó árbevétele 27 százalékkal 36 milliárd forintra emelkedett, ezen belül a szállásdíj bevétel 33 százalékkal 22 milliárd forintra nőtt, az egyéb bevétel 25 százalékkal 7,5 milliárd forintra, a vendéglátás bevétele 14 százalékkal 6,9 milliárd forintra nőtt.
    Széchenyi Pihenőkártyával a kártyatulajdonosok 35 százalékkal többet költöttek a kereskedelmi szálláshelyeken. Az áprilisban működő kereskedelmi szálláshelyek közel 1,5 milliárd forint értékben fogadtak el SZÉP-kártyát, ennek az összegnek 89 százaléka a szállodákhoz folyt be.
    A Magyarországon működő kereskedelmi szálláshelyek száma 18 egységgel emelkedett, a kiadható férőhelyek száma megközelítette a 244 ezret áprilisban, ami az egy évvel korábbihoz hasonló volt. 
    Az idén január-áprilisban a szálláshelyek 12 százalékkal több, összesen 6,9 millió vendégéjszakát regisztráltak az előző év azonos időszakához képest.
    Az év első négy hónapjában a külföldi vendégek 14 százalékkal több, 3,6 millió, a belföldi vendégek 10 százalékkal több, 3,2 millió vendégéjszakát töltöttek a kereskedelmi szálláshelyeken, mint az előző év azonos időszakában. 
    A szállodák szobakihasználtsága átlagosan 4,5 százalékponttal, 51,2 százalékra emelkedett az első négy hónapban az egy évvel korábbi szintnél. 
     A kereskedelmi szálláshelyek folyó áron összesen 15 százalékkal több, 111,5 milliárd forint bruttó árbevételt értek el az idén január-áprilisban, mint az előző év azonos időszakában.

Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ