RSS Feed

Ha lenne egy Modricunk

Dalia László - 2017. 06. 07. 9:31:27 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Ha lenne egy Modricunk

Esélytelen volt a magyar válogatott az oroszok ellen. Igaz ez már évtizedeke óta így van, nagyon régen nem vertük meg fociban az oroszokat (szovjeteket). Persze, ennek a meccsnek nem volt különösebb tétje, barátságos mérkőzés lévén a szövetségi kapitány kísérletezhetett, de gyorsan kiderült, hogy a magyar bajnokságban edződött fiatalokkal nem sokra megyünk.

Kár, hogy most volt a Bajnokok Ligája döntője, mert még mindig nehezen felejtem el, hogyan játszott a Real Madrid  a második félidőben, s hagyta állva azt a kiváló Juventust, amely öt-hat gólt bepakolna bármelyik magyar csapatnak. Zidane nagyszerű játékos volt, de nem kapott bonus-kártyát, a királyi gárda fiókcsapatánál vált edzővé, s kapott aztán egy esélyt. És nem világsztárokból rakta össze a csapatot, pedig a Realnal a pénz nem számít, hanem jó játékosokból. Persze, ott van Ronaldo, Marcelo vagy Modric. S amikor a horvátot látom játszani, (ezúttal is olyan gólpasszt adott Ronaldonak, hogy azt tanítani lehetne a királyi akadémián)  mindig elgondolkodom, mikor lesz egy Modricunk, egyáltalán lesz-e valaha.Sem Törőcsik, sem Détári nem futotta ki magát,Talán Albert volt az utolsó világsztárunk, de az majdnem olyan régen volt, mint az Aranycsapat tündöklése. 

Az oroszok ellen nem rúgtunk gólt, a magyar gólkirálynak, Eppelnek se volt erre esélye, ellenben fejelt egy öngólt. Nagyon nem viselte meg a magyar bajnokság, a Honvéd gólvágóját, pedig először játszott címeres mezben, s így debütálni nem lehet éppen nagy öröm. Ő viszont optimistán nyilatkozott, hogy fogunk még jobban játszani, meg szokni kell a nemzetközi színvonalat. Játékostársa, Nagy Ádám, aki egy ideje a Bologna színeiben játszik, viszont azt mondta, hogy nagyon rosszul játszottunk, s meg is említette az első és harmadik pótyagólt, az égbekiáltó védelmi hibákat. A másodikról, Eppel produkciójáról szemérmesen hallgatott, nyilván nem akarta megsérteni társát.Ellenben a horvátok azóta is Eppel gólján nevetnek, mert náluk is egy magyar, Futács Márkó a gólkirály, aki nem kapott meghívót a válogatottba. Egyébként igazuk van, a horvát bajnokság lényegesen erősebb magyarnál. 

Nos, ennyit ér a magyar gólkirály, s bár Eppel optimista, nem csodálkoznék, ha Storck mester legközelebb elfelejtene neki meghívót küldeni. Mert ugyan a kapitány most nem mondott egy rossz szót sem az újoncokról, de hát ő is látta, hogy túl lassúak, túl körülményesek. S ugyan az idegenlégiósaink sem villogtak, de mégis Kádár az egyik legjobb magyar hátvéd, akkor is, ha Ukrajnában már kikezdték, s az orosz meccsen is kulcsdöntő pillanatban csúszott el. Ennyit tudunk Persze, ha lenne egy Modricunk...Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ