RSS Feed

Kiváló magyar élelmiszerek Sanghajban

mti - 2017. 05. 19. 11:56:08 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Kiváló magyar élelmiszerek mutatkoztak be Sanghajban a SIAL Nemzetközi Élelmiszeripari Szakkiállításon. Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár a szakkiállítás magyar standjának megnyitóján elmondta: a Kínai Népköztársaság Magyarország 10. legfontosabb kereskedelmi partnerévé vált az elmúlt évek során, a Kínába irányuló magyar agrárexport 2016-ban meghaladta a 67 millió eurót.

    Az államtitkár szólt arról, hogy a közép-európai országok közül  Magyarország rendelkezik a legtöbb termékcsoportra vonatkozó exportengedéllyel Kínába, jelenleg a magyar sertés-, liba-, kacsa-, marha-, és nyúlhús, valamint a búza exportja is folyamatos - írja közleményében a szaktárca.
    A szakkiállítással egy időben Magyarország sanghaji főkonzulátusa üzleti fórumot szervezett a Kínában tartózkodó magyar cégeknek. A kínai üzleti élet szereplőinek szervezett borvacsorán elmondott köszöntőjében Gulyás Andrea közigazgatási államtitkár kiemelte, a magyarok méltán büszkék a Hungarikumainkra, a világ számos táján ismerik a magyar pálinkát, a borvidékek borait, a libamájat, valamint az ásványvizeinket - közölte a Földművelésügyi Minisztérium.

Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ