RSS Feed

Könyvben az Oscar-díjas katonatörténet

M. A. - 2017. 05. 19. 12:40:32 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

Könyvben az Oscar-díjas katonatörténet

Az életrajzi kötetben - Booton Herndon: A Fegyvertelen katona - egy valódi háborús hős megrendítő, lebilincselően izgalmas igaz történetével ismerkedhetnünk meg. Desmond T. Doss, a II. világháborús szanitéc életrajza az elköteleződés, a bátorság és az önfeláldozás lenyűgöző példáját mutatja fel.

A 77. gyalogoshadosztály katonái alaposan meglepődtek, amikor Desmond T. Doss közlegény teljesen fegyvertelenül jelent meg köztük. A halk szavú, szerény szanitéc megingathatatlanul ragaszkodott ahhoz, hogy az ő küldetése nem a gyilkolás, hanem a gyógyítás. Nem csodálkozhatunk azon, hogy Desmondra ezek után sanyarú sors várt a seregben: társai bántalmazták, és a kirúgatás veszélye is fenyegette.  Ám mindezek a megpróbáltatások eltörpültek ahhoz képest, ami a valódi csata hevében, a harcmezőn várt rá…

Ez a lebilincselő és sodró lendületű könyv feltárja, miként lett Desmond Doss az első olyan katona, aki ugyan lelkiismereti okokból megtagadta a szolgálatot, mégis a létező legmagasabb amerikai katonai kitüntetésben, a Kongresszusi Becsületéremben részesült.

Booton Herndon író alapos kutatómunkát követően fogott a regény megírásába: a csendes-óceáni hadszíntér eseményeit és a 77. gyalogoshadosztály történetét is részletekbe menően tárta fel, beleértve Desmond századának napi tevékenységeit. Ezen túlmenően személyesen is beszélt Desmond több egykori, sőt még georgiai szomszédjait is meginterjúvolta. Végül pedig magával Desmond Dosszal is sok időt töltött el, hogy igazán hitelesen tudja megírni a történteket.

Ez a könyv szolgált alapjául Mel Gibson azonos című filmjének, amely 2017-ben két Oscar-díjat nyert el. Az írás kötelező olvasmány a háborús regények kedvelőinek és mindazoknak, akiket megérintenek az emberi kitartás, bátorság és nagyság történetei.


Fotó: -a-
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ