RSS Feed

RG Eb: A sztárok már a pódiumon

M. A. - 2017. 05. 18. 12:27:42 Nagyobb szöveg Kisebb szöveg Cikk küldése e-mailben Nyomtatóbarát változat

RG Eb: A sztárok már a pódiumon

Egy óra húsz perc, kizárólag világklasszisokkal: ezt hozta a budapesti 33. Ritmikus Gimnasztika Európa-bajnokság délutáni pódiumedzése. Egymás után próbálhatták ki a Papp László Budapest Sportaréna szőnyegét a sportág legnagyobb csillagai, az oroszok, a fehéroroszok, a bolgárok és az izraeliek is.

Az oroszok kétszeres világbajnok éltornászukkal, Alekszandra Szoldatovával és az első nagy világversenyre készülő Averina ikrekkel érkeztek – az egypetéjű ikerpár két tagja, Dina és Averina még az értő szemnek is szinte megkülönböztethetetlen. Az oroszok szakmai főnökük szeme előtt gyakoroltak: már az első pódiumedzésen is ott volt Irina Viner-Uszmanova, az Orosz Ritmikus Gimnasztika Szövetség elnöke, aki sasszemmel figyelte versenyzőit – Szoldatovának tartott is egy eligazítást, miután nem volt mindennel elégedett.

Közvetlenül az oroszok előtt gyakoroltak legnagyobb riválisaik, a fehéroroszok és a bolgárok – a belarusz Kacjarina Halkina és Alina Harnasko, valamint a bolgár Neviana Vladinova és Katrin Taszeva is óriási formában van az Eb előtt.

Mindannyian érmekért érkeztek Budapestre, és ennek megfelelő felkészültséggel is dolgoznak, csakúgy, mint az izraeliek két topversenyzője, a sérülés után visszatérő Linoj Asram és a szenzációs formában dolgozó, az előző hétvégén, a portimaói versenyen remeklő Viktoria Veinberg Filanovszki. Asram térdét március közepén műtötték meg, ehhez képest nem látszik a mozgásán a sérülés.

Csütörtökön már a „jelmezes főpróbáé” a főszerep. A ritmikus gimnasztika Eb péntek délelőtt a junior kéziszercsapatok selejtezőjével kezdődik meg. 


Fotó: ueg.org
Lap tetejére
ニューバランス ニューバランス 574 ニューバランス 576 ニューバランス 996 ニューバランス 1400 ナイキ スニーカー ロレックス 買取 ティンバーランド ブーツ